Westfriezen maakt het af in Helders kwartiertje   |   30 - okt - 2016

Westfriezen heeft vandaag, na een matig en erg slordig begin, de klus afgemaakt in het laatste kwartier van de wedstrijd tegen FC Den Helder. 1-4 Was uiteindelijk de eindstand.

Aangekomen in Den Helder werden we, op het terrein van FC Den Helder, geconfronteerd met de finish van de mountainbike strandrace van Hoek van Holland naar Den Helder. Een gezellige drukte met zo'n 1000 mountainbikers en hun supporters. Het is de vraag of dit allemaal veel indruk heeft gemaakt op de mannen uit Zwaag, feit was wel dat de wedstrijd zeer slordig gestart werd. Foute passes, onnodig balverlies tegen een tegenstander, die supergemotiveerd was, leidde in de 7e minuut al in een achterstand. Een vrije trap, net buiten de 16, werd fraai ingeschoten. 1-0. Ook hierna duurde het nog een periode voordat Westfriezen fatsoenlijk begon te voetballen. De laatste 10 minuten voor rust had de de Zwagers wel het betere van het spel wat resulteerde in een grote kans voor HesHam, hij wist de bal echter niet tussen de palen te krijgen.

De 2e helft was het duidelijk Westfriezen, wat de bovenliggende partij was. FC Den Helder had echter nog wel een prima kans om op 2-0 te komen, Stefan hield echter het hoofd koel en kon deze poging verijdelen. In de 77e minuut begon het dan voor Westfriezen. De scheidsrechter van dienst zag in wat trekwerk tegen Jeffrey een overtreding en gaf een penalty. Deze werd onberispelijk benut door Chiel. Uit de aftrap van FC Den Helder, hierna, gelijk weer een prima aanval van Westfriezen die op schitterende wijze, koppend, werd afgerond door Remco. 1-2 binnen anderhalve minuut. Hierna was de ploeg uit Zwaag los en kreeg ook de nodige ruimte van de Helderse ploeg. Dit resulteerde in de 83e minuut in een vrije trap die, door Dave, op perfecte wijze bij de eerste paal werd binnengeschoten. 1-3. Hierna was het verzet van FC Den Helder gebroken wat in de 90e minuut resulteerde in de 1-4 van Jeffrey. Al met al een prima overwinning na een slordig begin. Misschien geeft deze uitslag het nodige vertrouwen voor de confrontatie met koploper Spartanen, volgende week op 't Krijt.

Wissels vandaag; Robin Meijer, Dustin Peschier en Barrie van der Laan voor Jeroen Janssen, Max Bregman en Nick Rood.