WF 2 - ADO'20 2   |   12 - nov - 2017

Westfriezen 2, wéér niet Europa in!
“WF2 verkoopt zijn huid duur”

Voorbeschouwing
De kortste weg naar Europa kon vandaag weer bewandelt worden. Na twee teleurstellend verlopen competitiewedstrijden, mochten wij vandaag opdraven in het bekertoernooi. De loting was ons niet gunstig gezind, waar wij werden gekoppeld aan ADO’20 2. De Heemskerkers spelen hun competitiewedstrijden in de hoogste reserveklasse, de hoofdklasse. Na een goed gesprek afgelopen week, stond alle neuzen de zelfde kanten op en waren wij klaar voor een bekerstunt. Kan David winnen van Goliath?

Zwaag, 12 november 2017

Westfriezen 2 – ADO’20 2
De harde woorden die afgelopen week waren gevallen konden na 2 minuten al de prullenbak in. Een aantal spelers dachten dat de verzameltijd voor hun niet gold en kwam zodoende veel te laat binnen. Gelukkig hadden we voor vandaag 16 spelers waar we gebruik van konden maken en stond er een sterke basiself aan de aftrap.

Waar iedereen een stormloop van de blauw-witten had verwacht, begon Westfriezen brutaal aan de wedstrijd. Eindelijk werd er weer vanuit achteruit opgebouwd, vooral door de goed spelende Rood, en kwamen we al voetballend op de vijandelijke helft. Berends had dan ook de 1-0 op zijn slof, maar 1 op 1 met de keeper kwam de laatstgenoemde als winnaar uit de strijd. Vervolgens werd er een leuke en open wedstrijd op de mat gelegd door beide ploegen. Aan alles merkten wij wel dat de tegenstanders van vandaag uit een ander hout gesneden waren. De bal ging makkelijk van voet naar voet en uit een hele mooie goal kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong. Tot de rust hielden we gelijke tred en creëerden we nog een aantal kansen op de gelijkmaker.

In de rust hing er terecht een positieve sfeer en voelden wij ons niet kansloos. Direct na rust dachten wij dan ook op gelijke hoogte te komen, maar helaas werd deze afgekeurd wegens buitenspel. Vervolgens werd het klassenverschil in de tweede helft duidelijker zichtbaar. WF kwam steeds moeilijker tot kansen en de 0-2 viel voor het mooie te vroeg. Na deze 2-0 kwamen we ook nog heel snel en ongelukkig op een 0-3 achterstand. Dit bleek de nekslag en wat volgden was een uitploeg die de wedstrijd rustig uitspeelden. We maakten zeker nog aanspraak op een eretreffer, welke ook dik verdiend zou zijn geweest. Deze eretreffer was echter niet aan ons besteed.

Zodoende zit ons bekeravontuur er voor dit seizoen op en zullen wij volgend jaar niet Europees gaan spelen. Positief aan vandaag was wel het vertoonde veldspel en de juiste instelling waarmee wij aan de wedstrijd zijn begonnen. Dit biedt perspectief voor als wij volgend weekend weer een competitiewedstrijd gaan spelen in Amstelveen tegen Roda’23. Hoogtepunt van de dag was toch wel de invalbeurt van Apreda, die besloot na 6 minuten dat het wel voldoende was voor vandaag en een letterlijk hoogtepunt was een doelpoging van Berends, die als een ware honkballer met een homerun de bal hoog het stadion uitschoot.