WF 2 steelt de show!   |    2 - okt - 2017

Westfriezen 2 is baas in eigen huis!

“Publiek de grote winnaar in doelpuntenfestijn”

Voorbeschouwing

Na een geslaagde eerste bekerronde begon vorige week ons avontuur in de reserve eerste klasse. De eerste speelronde had voor ons een uitwedstrijd in Oostzaan in petto. Én dit was voor ons geen warm welkom. KFC was deze dag 3 maatjes te groot voor ons. In de rust wisten wij de schade nog beperkt te houden tot 1-0, maar na rust volgden de tegengoals zich in hoog tempo op. Een gebrek aan zo beetje alles was debet aan de pijnlijke 6-0 nederlaag. Met twee beentjes weer op de grond stond dit weekend onze eerste thuiswedstrijd op het programma. De gasten uit Velserbroek, VSV, hadden hun eerste wedstrijd met 5-0 verloren. Nog veel te vroeg om al conclusies te trekken, maar na 1 speelronde is dit dan toch een heus achterhoede gevecht.

1 oktober 2017, Zwaag

Westfriezen 2 – VSV 2

Na eerst gezamenlijk te hebben gejuicht voor de overwinning van Max, zaten we met 16 spelers in de bestuurskamer. Een heerlijk brede selectie, met keuze genoeg voor de technische staf. Hier werd de vorige week nog kort geanalyseerd, maar de focus lag vooral op de wedstrijd van vandaag. Onze handelsmerken werklust en werken voor elkaar waren vorige week nergens te bekennen en zonder dat blijft er toch weinig over om op terug te vallen.

Vanaf de aftrap bleek echter dat dat iets eenmaligs betrof, want strijd was er in overvloed aanwezig. Met veel druk vooruit werd het opbouwen van VSV verstoord. Wanneer de gasten dan besloten om een lange bal te spelen, stond onze achterhoede paraat en was de tweede bal steevast voor een geelhemd. Het was wachten totdat de 1-0 viel, maar de in grote getalen gecreëerde kansen waren niet aan ons besteed. Uit de eerste kans, na 31 minuten, stonden we dan toch ineens 0-1 achter. Van Beek zorgde hoogstpersoonlijk voor de ommekeer en met twee goals kort achter elkaar voor een 2-1 ruststand. Bij de eerste goal werd hem geen strobreed in de weg gelegd, maar zijn rush vanaf eigen helft mocht er wezen. De tweede goal was een stuk makkelijker. Brandhoff zag Haarms over het hoofd en schoot kiezelhard op de keeper. De keeper kon op zijn beurt de bal niet onder controle krijgen, waardoor Van Beek de bal in het lege doel kon schieten.

In de rust waren we het er allemaal over eens dat we de wedstrijd al lang en breed op slot hadden moeten gooien en dat we op jacht zouden gaan naar de snelle 3-1. Deze 3-1 kwam er ook met de nodige hulp van de sluitpost van VSV. Een verre inworp leek een makkelijke prooi voor de keeper, maar deze besloot de bal aan Radjkoemar te geven. Die op zijn beurt het lege doel wist te vullen met een bal. Dan denk je de wedstrijd op slot te hebben gegooid, waar het niet dat de gasten uit hun tweede ‘kans’ hun tweede goal wisten te maken. Knol die zelden op een foutje te betrappen is, werkte de bal ongelukkig in eigen goal, 3-2. Een paar minuten later stond het alweer 4-2. Uit een in de rust ingestudeerde corner, was het bedenker Haarms die in twee instanties de bal tegen de touwen joeg. De 5-2 kwam op naam van Radjkoemar, die attent reageerde op een schot van Van der Laan. De eindstand werd uiteindelijk 7-3. Waarbij de tegengoal weer erg makkelijk weggeven werd en Kuipers en Man of the Match Haarms nog twee mooie goals tegenover wisten te zetten.

Zo werd thuis een afgetekende 7-3 overwinning behaald en ging VSV puntloos huiswaarts. Een wedstrijd met bij vlagen mooi voetbal en 90 minuten lang veel werklust resulteerde zodoende in 3 dik verdiende punten. Bij deze punten hoorde nog; een “zakelijke” overtreding van Van der Laan na het ontvangen van een panna, nu al de domste gele kaart van het seizoen voor Berends die even vergeten was dat hij geen keeper meer is én de presentatie van de beloofde tattoo van begeleider Wagemaker.