WF excelleert​   |   18 - dec - 2017

Hercules Zaandam - WF (0-4)

Deze laatste wedstrijd voor de winterstop zou gaan bepalen of WF wel of niet zou aanhaken bij de bovenste vijf plaatsen. Hercules is een geduchte tegenstander met twee punten meer dan WF. En het werd een geweldige wedstrijd, volgens velen de beste wedstrijd tot nu toe. Beide teams streden vol vuur voor de drie punten. Al in de derde minuut mikte Youri de bal uit zijn vrije trap tegen de lat. Maar ook HZ kreeg in het volgende kwartier een drietal kansen, maar de achterhoede gaf geen krimp. Steeds weer was de tweede bal voor WF. En met één van de snelle voortzettingen van Stefan ontstond de 0-1. Mitchell nam de bal goed aan en met een directe pass op Youri kon deze met de punt van zijn schoen de bal binnen tikken. Tot aan de rust kwamen over en weer kansen voor beide teams, met de beste kansen voor WF.

Na de rust een zelfde spelbeeld. HZ ging nog meer druk zetten op de achterhoede, maar echt grote kansen creëerden ze niet. Aan WF zijde werd Youri de man van de wedstrijd met heerlijke passeerbewegingen en kansen creëren. Maar ook de andere spelers haalden een dikke voldoende. En doordat HZ meer ruimte ging weggeven kreeg WF steeds meer mogelijkheden voorin. En zo kon Mitchell uit een voorzet van Bart-Jan de 0-2 prachtig binnen koppen. En als dan nog geen tien minuten later de 0-3 valt is de overwinning binnen. Uit een vrije trap van Youri kopte Bart-Jan de bal onhoudbaar binnen. En wat HZ ook probeerde, zij kwamen niet verder dan een kopbal tegen de paal. En wederom uit een verre uittrap van Stefan wint Dylan het duel met de verdediger en tikt de 0-4 binnen en is de dik verdiende overwinning binnen.

De wissels in deze wedstrijd: - Dylan, Casper en Colin voor Roy, Kevin en Max.

De kaarten: - n.v.t.

Elftalbegeleider: Wim Meijer (17-12-2017)