WF2 verliest burenruzie   |   27 - feb - 2018

WF2 verliest burenruzie!

“Man in het zwart in jammerlijke hoofdrol”

Voorbeschouwing

Waar Westfriezen 2 vorige week hoopte goede zaken te doen tegen directe concurrent De Kennemers, kwam zij van een koude kermis thuis. Volledig onnodig werd de wedstrijd in eigen huis verloren met 2-3. Dit weekend een uitgelezen mogelijkheid tot revanche, als buurman De Spartanen uit Wognum op bezoek komt. De afgelopen seizoenen was deze tegenstander telkens slachtoffer van de dadendrang van de Geel-Witte Machine. Een driepunter zou in de huidige situatie een welkome verrassing zijn, aangezien Spartanen een heel stuk hoger staat op de ranglijst. Kan WF2 de burenruzie in zijn voordeel beslissen?

Zwaag, 25 februari 2018

Westfriezen 2 – De Spartanen 2

Wegens wintersport, blessures en schorsingen was het deze week weer behelpen om twee goede elftallen op de been te krijgen. Good-old Bakker en vaste stand-in Keizer kwamen van WF3 over om ons te versterken en Brouwer maakte na maandenlang afwezigheid zijn rentree in de WF-selectie. Geen ideale voorbereiding voor een lastige thuiswedstrijd.

Aan het begin van de wedstrijd miste WF nog de echte scherpte en wil om te winnen. Veel duels werden verloren en geelhemden waren structureel te laat. Gelukkig was dit geen voorbode voor het restant van de wedstrijd. Naarmate de wedstrijd vorderde werden we steeds feller en kwamen we steeds beter in ‘ons spel’. Helaas waren we in de tussentijd al op een 0-1 achterstand gekomen. Laatste man Meester schoot de bal onberispelijk achter onze eigen sluitpost Knol. In het vervolg van de eerste helft gingen de geelhemden opzoek naar de verdiende gelijkmaker. Wanneer De Putter zijn eigen rebound binnen schiet lijkt er niets aan de hand met een logische 1-1 als gevolg. Wonder boven wonder besluiten de scheidsrechter en de grens een nieuwe regel in te voeren en de gelijkmaker af te keuren. Een beetje van slag krijgen we in het vervolg bijna de 0-2 tegen, maar de niet te missen kans werd toch gemist. Vlak voor de thee komt de gelijkmaker alsnog. Kuipers wordt in kansloze positie onderuit geschoffeld door hun keeper, waarna Bakker de verdiende gelijkmaker binnen schiet.

Net als vorige week kwamen wij ook deze week slecht uit de kleedkamer. Ook nu viel de 1-2 uit een dom weggeven hoekschop en mag WF weer in de achtervolging. De tweede helft was van onze kan echter van een stuk minder niveau, waardoor grote kansen uitblijven. Wat volgt is het kwartier van de man in het zwart, die wel heel graag wilde dat Spartanen op 1-3 kwam. Eerst wijst hij naar de stip, wanneer keeper Knol de bal weg bokst. De spits van Spartanen ging als een stervende zwaan naar de grond. Knol zorgde voor gerechtigheid door de penalty te stoppen. Nog geen 5 minuten later wordt Meester met een Ippon op de grond gewerkt. Iedereen verwacht een vrije bal aangezien hier geen twijfel over mogelijk was, maar in plaats van een vrije bal werd het 1-3. Westfriezen 2 was geknakt en van een Geel-Witte Machine was geen sprake meer. De ruggengraat veranderde in een drilpudding en binnen 5 minuten werd het 1-6. Kuipers maakte er voor de statistieken nog 2-6 van, na een goede assist van Vredenduin. Keizer leek de 3-6 nog binnen te duiken, maar een goede redding voorkwam een nog enigszins dragelijke uitslag.

Wat zou moeten eindigen in een driepunter, eindigt in weer een onnodige nederlaag. Waardoor WF2 onder de streep is gezakt naar positie 12. Met nog 11 wedstrijden voor de boeg is er uiteraard nog geen man overboord. De komende 7 wedstrijden, spelen we 5 keer tegen een directe concurrent en dan moeten de punten gepakt gaan worden. Hopelijk te beginnen met een goed resultaat uit tegen Geel Wit aankomend weekend.