WF3, eind goed, al goed   |   29 - jan - 2017

Verslag: Westfriezen 3 - Victoria O 2 (4-2).

Na het beker-echec van vorige week waren de mannen van WF3 gebrand op de eerste overwinning van 2017! Ondanks 2 last minute afzeggingen, Frenk met een tennisvoet en Wouter met een spoedklusje in Amsterdam, was de bank vandaag sterk bezet met Andrei, Tom en Christian. Roy Amigo had het werk van Jantje gedeeltelijk afgekeken; de tenues lagen keurig klaar... alleen tape, fruitmand en muziek ontbrak nog. Ruimte voor verbetering. Ook Harry Dekker leverde vandaag weer een waardevolle bijdrage voor, tijdens én na de wedstrijd. Oh ja, de wedstrijd.

Na een minimale warming up startte WF wat statisch aan de wedstrijd tegen de jonge ploeg uit Obdam. Opvallendste actie in de openingsfase kwam dan ook van scheidsrechter Kees Romein, na 7 minuten moest hij namelijk met een hamstringblessure naar de kant... Gelukkig stond clubman en ervaren referee Johan Jong in no time op het veld om de wedstrijd te hervatten. Vervolgens moest Leön de strijd ook al snel opgeven met een kwetsuur, waardoor Tom al snel binnen de lijnen kwam. Martijn stond voor het eerst in maanden weer aan de aftrap en hij kreeg de lachers al snel op zijn hand met een scheetsliding (woord van het jaar 2017?) recht voor de dug-out!

Na 20 minuten namen de bezoekers brutaal de leiding, na een sprintduel over rechts wist hun spits zijn voet net iets eerder tegen de bal te krijgen dan Rob S en zo de openingstreffer op het digitale scorebord te zetten. Onder leiding van Martijn wist WF deze achterstand echter voor rust alweer om te buigen. Eerst leverde hij een crosspass af op het hoofd van Jordie (wat deed hij eigenlijk in de 16 op dat moment?), die Steve een niet te missen kans bood: 1-1. Niet veel later besloot Tinus ook de doeltrappen te benutten om zijn lange bal-kunsten te vertonen. Uiteindelijk belandde één van deze vuurpijlen met wat geluk in de voeten van Raymond, die vervolgens in 1 rechte lijn op het doel afstormde en de 2-1 binnen tikte.

Ook in de 2e helft werd het talrijke publiek niet verwend op deze druilerige zondagmiddag. Ondanks de matige tegenstander wisten de geelwitten geen deuk in een pakje boter te schieten vandaag. Het was zelfs zo erg dat enkele selectiespelers de tegenstander begonnen aan te moedigen. Dit sorteerde mogelijk effect, want met nog minder dan 10 minuten op de klok was daar de gelijkmaker toen Erik en Donnie elkaar in de weg liepen bij een lage voorzet vanaf links: 2-2.

De coach van Victoria O schreeuwde zijn manschappen naar voren met krachttermen als 'D'r op en d'r over. Ze zijn rijp voor de sloop'. Ik dacht het niet hè! Juist dan komt de jarenlange ervaring van WF3 boven drijven. Vanaf het middenveld wordt Raymond ingespeeld, hij draait weg bij zijn bewaker en stuurt Steve met een boogballetje weg. Steve had tot dan nog geen bal naar behoren geraakt, zelfs zo erg dat Harry hem eigenlijk net wilde wisselen, maar nu knalde hij als Romario in zijn beste dagen wel de bevrijdende 3-2 tegen de touwen. Eind goed, al goed. Voor de statistieken mocht Bakker in de laatste seconden nog een door hem zelf versierde strafschop binnen schieten. Alleen de scheidsrechter en Raymond zelf vonden het na afloop een terechte pingel, maar de wedstrijd was toch al beslist.

De nummers 1 tm 5 blijven binnen 3 punten van elkaar! Volgende week spelen we tegen het andere oranje in onze competitie, namelijk een uitwedstrijd tegen de reserves van VVS'46. Tot dan!