Westfriezen 2 door ondergrens!   |    8 - nov - 2017

Westfriezen 2 door ondergrens!

“Één oog wint van de blinde”

Voorbeschouwing

Na een hele lange tijd niet verloren te hebben, was het vorige week helaas weer raak. Wf2 verloor uit bij hfc EDO. Dit weekend stond er een wedstrijd op het programma die gewonnen zou moeten kunnen worden. VVW uit Wervershoof kwam op bezoek met slechts 1 punt uit 6 wedstrijden. Tel daar bij op dat WF2 dit seizoen thuis nog niet verloren heeft en een driepunter lijkt in de maak. VVW bleek echter in de voorgaande edities steeds een lastige tegenstander om van te winnen en dat was dan ook al een tijd niet gelukt. Kan WF2 zijn ongeslagen thuisstatus in stand houden en drie punten aan het totaal toevoegen?

Zwaag, 5 november 2017

Westfriezen 2 – VVW 2

Een heuse superzondag vandaag op ’t Krijt in Zwaag. Eerst speelt WF2 tegen VVW 2 en vervolgens ontvangt WF1, VVW 1. Een perfecte gelegenheid om de 6 punten op ’t Krijt te houden. Vandaag ontbrak Brouwer wegens een blessure en Radjkoemar moest verstek laten gaan in verband met een winterslaap.

Over de wedstrijd kunnen we vandaag heel kort zijn, deze verdient eigenlijk geen verslag. Waar de wil bij velen wel aanwezig leek t zijn, was het voetballend niet om aan te zien. De Wervershovers beperkte zich tot poeiers naar voren en Westfriezen besloot daar zonder aarzelen aan mee te doen. Opbouwen vanuit achteruit werd niet eens overwogen en zo vertrok zich een verschrikkelijk slecht schouwspel voor de toeschouwers. Toch had WF de overhand en dat resulteerde in een enorme kans voor Buis, na goed voorbereidend werk van Apreda. Helaas was deze kans niet aan ons besteed. Uit de eerste de beste kans voor de Geel-zwarten kwamen wij op 0-1 achterstand. Deze achterstand ging niet ten goede van het niveau. Met lange ballen troef en het continu verliezen van de tweede bal, maakten wij het onszelf enorm lastig. Wanneer wij dan eindelijk een beetje in de wedstrijd komen, komt VVW op een 0-2 voorsprong. Na geschutter achterin duikt een vijandelijke speler vrij op voor keeper Knol.

De 0-2 was dan ook de ruststand, met een donderspeech als gevolg. Deze leek heel even effect te hebben, gezien de aansluitingstreffer in de eerste minuut na rust. Deun schoot onberispelijk raak uit een makkelijk gegeven penalty. Het spel golfden in het vervolg heen en weer, zonder dat er echt kansen werden gecreëerd. Een kwartier voor tijd keken wij dan toch tegen een 1-4 achterstand aan. Alsof Sinterklaas al in het land was, zo makkelijk werden deze goals weggegeven. Een heuse bestorming op het VVW doel had nog als gevolg dat we terug kwamen tot 3-4, maar de terechte gelijkmaker viel niet meer.

Een pijnlijke en vooral onnodige nederlaag op ons eigen ’t Krijt. Voetballend was het onthutsend slecht, maar de wijze waarop wij ons bij een 1-4 achterstand nog wisten te presenteren is een positief punt. Ons vlaggenschip speelde gelijk, waardoor er slechts 1 van de 6 punten in Zwaag bleven. Volgend weekend geen competitiewedstrijd maar een heuse bekerclash tegen Ado’20 2, die uitkomen in de hoofdklasse.

WF – VVW

’19 0-1

’41 0-2

’47 1-2 Deun

’66 1-3

’74 1-4

’79 2-4 Deun (Van der Laan)

’87 3-4 Eldering (Peschier)

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend