WF1 kan goede wedstrijd niet bekronen met winst, 1-1   |   20 - mrt - 2023

“Fikse domper”

WF1 heeft thuis niet kunnen winnen van medepromovendus Saenden. Na 90 minuten goed voetbal aan WF-kant konden veel kansen niet voorkomen dat het scorebord 1-1 aangaf. Helaas sneeuwde het goede spel onder bij de op het oog zware blessure voor Youri Akkerman. Definitief uitsluitsel moet nog komen, maar lange afwezigheid zal helaas ingecalculeerd moeten worden.

Verschillen heel klein

Luke van Amstel keerde weer terug tussen de palen, verder dezelfde 10 namen op het wedstrijdformulier. Tegenstander Saenden vinden we terug op plek 9, maar zoals bekend zijn de verschillen in deze tweede klasse heel klein. Saenden beschikt met name voorin over uitstekende spelers. Het strijdplan van hen was dan ook vrij snel duidelijk, inzakken en gokken op de counter. Op deze manier was het ook vrij snel raak, in de 16e minuut werd een goede aanval strak ingeschoten. Valk hierna een identieke situatie, maar nu bleef een tegengoal achterwege. Kort hierna het onfortuinlijke moment, waarbij Youri dus het veld moest verlaten. Ieder witgeel hart wenst hem bij deze een goed herstel toe! WF1 had vanaf het eerste fluitsignaal veel de bal, naarmate de eerste helft vorderde kwamen er ook kansen. Goed opgezette aanvallen zorgden voor veel gevaar, maar pogingen van Pieter Koopman en Wesley Mak troffen nog geen doel. Tot 5 minuten voor rust. Jim Broers, zeer actief en sterk spelend, legde vanaf links de bal bij Pieter neer. Als een echte spits draaide hij weg bij zijn tegenstander en schoot gedecideerd raak, 1-1. Nog voor rust waren er twee goede kansen. Eerst kon Wesley vrij inkoppen, maar net over. En ook Pieter haalde nog maar eens uit vanaf 15 meter, deze poging werd ternauwernood gestopt door de keeper.

Zelfde spelbeeld

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Sterker nog, Saenden moest door vermoeidheid steeds meer ruimte laten en WF1 creëerde zodoende veel kansen. Op allerlei manieren werd het doel van Saenden bestookt met schoten en kopballen. Wesley was als eerste heel dichtbij, zijn inzet werd op gelukkige wijze gestopt. Daarna vanuit voorzetten en corners enkele kopballen die geen doel troffen. Op twee momenten zat het ook niet mee aangaande buitenspelmomenten. Twee keer werd Pieter weg gestoken en werkte twee keer perfect af. Beide keren ging de leidsman op het signaal van de Saenden-assistent in, waarbij met name het eerste geval zeer dubieus was. Tussendoor liet de tegenstander zich niet onbetuigd. Net zoals in de eerste helft waren er enkele gevaarlijke countermomenten. Eenmaal in een 1-op-1 kon Luke zich onderscheiden door goed te blijven staan en als winnaar uit de strijd te komen. Tot op het laatste moment bleef WF1 gaan voor de drie punten. Jim was dichtbij de winnende. Vanaf links kwam hij naar binnen, zijn gekrulde schot ging via vingertoppen en paal naast. De laatste kans was voor Max Broers, die na een 1-2 combinatie met Chiel Steenman, net iets te gehaast naast schoot.

Puur analytisch gezien kan gezegd worden dat dit een van de betere wedstrijden was in dit seizoen. In balbezit heel sterk en 22 doelpogingen kunnen creëren, echter een belangrijk element was vandaag iets minder, namelijk doelpunten maken. Daarnaast natuurlijk een fikse domper dat Youri lange tijd gemist zal moeten worden. Volgende week gaan we in de buurt op bezoek, namelijk naar de nummer 4 FC Medemblik.

WF1 – Saenden                   1 -1