WF2 wint in Heiloo!    |    1 - mei - 2023

“Zicht op plekkie 2”

Voorbeschouwing

Vorige week is WF2 helaas niet verder gekomen dan 1 punt tegen de koploper. Het kampioenschap voor de geelwitten is hierdoor zelfs nog onwaarschijnlijker dan een fitte Hoogland op zondag. Desalniettemin willen wij graag aansluiting houden met de bovenste plaatsen in het geval van een eventuele nacompetitie. Voor de 1e keer dit seizoen mogen wij aantreden tegen HSV uit Heiloo. Winst in Heiloo is nodig om in de buurt te blijven van de huidige nummer 2; VVS. Kan WF2 de aansluiting behouden?

Heiloo, 30 april 2023

HSV 3 - Westfriezen 2

De weergoden waren heel voetballend Nederland goed gezind op deze zondag. De lijst van geblesseerden, was vandaag helaas niet gekrompen. Bregman, Korrel, Hartnack, Rood & Vloeijberghs vulden vorige week de ziekenboeg. Deze week heeft Rood zijn plaats in de ziekenboeg afgestaan aan Goevaers. Daarnaast was aanvoerder Berends wegens werk afwezig en genoot Mak een welverdiende vakantie. Voor trainer Schaap dus de lastige taak om een fitte bank bij elkaar te sprokkelen. Hij teleurstelde niet en toverde Brix van de o19, vaste invaller Krek Nonnekes en marinier Veltrop uit de hoge hoed. Hierdoor konden wij toch met 14 fitte knapen (en 4 minder fitte knapen) aantreden in de bestuurskamer. Een gedenkwaardige noot; van Beek sloeg deze ochtend een keer niet de koffie over en dit is wellicht iets wat hij vaker zou moeten doen.

Nadat de leidsman voor het eerst had gefloten op het ongewone tijdstip 12:00 uur ging WF2 flitsend van start. De opbouw van achteruit was verzorgd en met goed positiespel wist er vaak in de buurt van het doel van HSV te komen. WF2 beloonde zichzelf met dit goede spel in de 20ste minuut. Na een mooie aanval werd van Beek gevonden door de Jager. Van Beek trok gevaarlijk naar binnen en gaf op het juiste moment de bal af aan Hoogland. Hoogland nam de bal goed mee in één keer en drukte met zijn chocoladebeen af in de verre hoek; 0-1. Deze goal deed het goede spel van WF2 niet verslappen en in de 34ste minuut mocht de keeper van HSV wederom vissen. WF2 liet het meegereisde publiek genieten door de mooiste aanval van de dag te bekronen met een doelpunt. Na 4856 achtereenvolgende passes tussen geelhemden vond de Jager met een strakke directe bal Hoogland tussen de linies. Deze gaf de bal mee aan van Beek die direct het spel verlegde naar de andere kant. Hier kon Kramer verder opstomen en de bal weer terug naar het midden spelen richting van de vrijstaande van Beek. Deze vond op zijn plaats weer de Jager. Met een piekfijne voorzet vond de Jager de vrijstaande Brandhoff. Deze KOPTE, met OGEN OPEN, de bal keurig in de hoek; 0-2. Met deze ruststand gingen de geelhemden met een goed gevoel aan de limo.

De 2de helft ging de thuisploeg, zoals verwacht, iets meer druk zetten. De eerste 15 minuten leidde dit echter niet tot gevaar, maar WF kon nog wel een doelpuntje gebruiken om de druk iets te verlichten. Naast de weergoden, waren ook de voetbalgoden WF2 vandaag goed gezind en zo viel in de 60ste minuut de “voor-elke-ploeg-de-verlossende-drie-nul-behalve-voor-WF2-drie-nul”. Van Beek liep voor de zoveelste keer een sneu backie overhoop en vond op punt 16 meter en vrijstaande Kramer. Deze zag Hoogland (met z’n ogen al dicht) voor de goal staan en besloot voor eigen geluk te gaan. Met een krul in de verre hoek werd de doelman van HSV voor de 3de keer vandaag verschalkt; 0-3. Zoals eerder genoemd is een voorsprong van drie doelpunten voor elke ploeg verlossend, behalve WF2. Voorsprongen weggeven zit inmiddels een beetje in het DNA en zo werd ook vandaag weer bijna bewezen. Uit een corner en een vrije trap wist de ploeg uit Heiloo 2x met het koppie te scoren en met een kwartier te spelen was de spanning ineens weer terug.

Voor het laatste kwartier werden Veltrop en Brix ingebracht om de verlossende goal te scoren en dit plan pakte goed uit. Waar Brix eerst nog een gigantische kans gekeerd zag worden door de keeper van HSV was het in de laatste minuut wel raak. Van Beek was uit medelijden voor hun rechtsback uitgeweken naar de linksback en besloot ook deze nog even duizelig te draaien. Na een goede passeeractie gaf van Beek de bal laag voor. Door het slimme overstapje van Veltrop wist de keeper ook niet meer waar hij het moest zoeken en kon pupil van de week Brix zijn eerste maken voor de selectie van Westfriezen. Direct daarna floot scheidsrechter Piet L. af en was een 2-4 overwinning een feit. Met 3 assists na een bakkie koffie zal van Beek ook de volgende wedstrijden zich moeten wagen aan een bakkie van tevoren.

Door de winstpartij van vandaag blijft WF2 in het zicht van de 2de plek. Door ook een winstpartij van Den Helder vandaag is het kampioenschap definitief onmogelijk. VVS staat 2 puntjes boven de geelhemden, maar is de volgende tegenstander in de competitie over 2 weken. Om goede zaken te doen voor de 2de plek zal deze wedstrijd gewonnen moeten worden. Daarnaast kunnen de geelhemden bij winst op VVS rekenen op een aantal koude kletsers vanuit het verre Den Helder, wat toch altijd een extra motivatie is. Maar eerst speelt WF2 de halve finale van de KNVB beker volgende week zondag, thuis op ’t Krijt. Het altijd lastige Hillegom komt op bezoek om de weg naar Vaduz te versperren.

HSV – WF ’20 0-1 Hoogland (van Beek) ’34 0-2 Brandhoff (de Jager) ‘60 0-3 Kramer (van Beek) ’67 1-3 ’78 2-3 ’90 2-4 Brix (van Beek) JK

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend