Dames 1 keert wedstrijd tegen Meteoor   |   17 - dec - 2017

ames 1 en Meteoor 1 hebben weinig geheimen voor elkaar en kennen elkaar door en door. Maar het jeugdige elan van Metoor wist Westfriezen aardig te verrassen met fris handbalspel.
WF kreeg weinig grip op het aanvalsspel van de meiden uit Opmeer en zag Meteoor uitlopen tot een 8-13 voorsprong. Verdedigend speelde WF niet sterk en aanvallend was er teveel balverlies, wat een 13-17 ruststand opleverde voor Meteoor.

Na rust kantelde de wedstrijd. WF speelde aanvallend met meer rust en hield het balverlies beperkt. Daarbij zat het verdedigend nu veel beter in elkaar. Dat leverde een boeiend kijkspel op voor de Zwaagse aanhang, want WF kroop langzaam dichterbij tot een gelijke 22-22.
Bij Meteoor zat er duidelijk zand in de aanvalsmotor. WF liep uit tot 28-26 en zo bleef het spannend tot de laatste minuut, waar WF kon juichen met een fraaie zwaar bevochten 33-32 winst.

Bij Westfriezen beleefde de 13-jarige Tessa Kikkert een droomdebuut met twee prachtige doelpunten.