Westfriezen 1 vlamt tegen Medemblik met 5-1 winst   |   27 - sep - 2020

Westfriezen 1 speelde tegen FC Medemblik, de fusieclub van MFC en DEK. Westfriezen 1 kon haar overwicht niet echt benutten, om goede kansen in het begin van de wedstrijd om te zetten in doelpunten.
In de 33e minuut was het Chiel Steenman de openingstreffer voor zijn rekening nam: 1-0 Westfriezen. Verder kwamen beide teams niet verder tot goed voetbal. Er werd, na een matige 1e helft, met 1-0 gerust.

In de tweede helft was het in de 51e minuut Mitchell Gieltjes, die uit een vrije trap van Boyd Bartele, op fraaie wijze de bal met zijn kop in het doel joeg. De 2-0 was een feit.
En toen gebeurde er iets heel moois op sportpark 't Krijt. Jim Broers kreeg de bal op de flank in de 63-ste minuut. Het leek wel een oneindige minuut voor het netvlies, die nu volgde.
Jim Broers veranderde in Michelangelo op voetbalschoenen, als de maestro himself gleed hij over het doek van het groene kunstgras met sierlijke bewegingen en liet een rits aan tegenstanders met het "koek-koek" gevoel achter. Echt op Ibrahimoviciaanse wijze passeerde Jim zijn tegenstanders en en krulde de bal sierlijk in de touwen. Wat een smaakmaker: 3-0 !
Even later was het opnieuw Jim Broers, nu kopte Jim het leer in de 71e minuut achter de kansloze Medemblik goalie.
De pret was nog niet op. In de 81e minuut straft Jim Broers een "Mvogo-otje" van de Medemblik keeper af met een loepzuivere hattrick: 5-1.
Medemblik wist nog wel de eer te redden, na paal en lat was het nu in de 86e minuut wel raak: 5-1 wat tevens de einduitslag was. Wedstrijdfoto's staan hieronder!

"Man of the Match" was Jim Broers, die zelfs de duim omhoog kreeg van de arbiter!