WF 1 wint met 6-0 van SEW 1   |   21 - mei - 2023

Westfriezen speelde vandaag zijn laatste thuiscompetitiewedstrijd van dit seizoen tegen SEW. De zon scheen en veel gezelligheid langs de lijn. Eerst werd de 29-jarige Nick Brandhoff in het zonnetje gezet voor zijn debuut in WF 1 vorige week, waarna het spel begon.
In de 12e minuut komt Westfriezen op 1-0 door Wesley Mak. En die heeft er zin in vandaag, want in de 15e minuut scoort hij ook de 2-0. De rust is bereikt met een 2-0 stand.

In de rust nog een speciale gebeurtenis. Onze supervrijwilliger en ex- bestuurslid Piet Roos heeft een WF speld ontvangen voor al zijn werk voor de club.

In de 56e minuut scoort Tom Overtoom met een bekeken schot 3-0. SEW moet dit seizoen de gifbeker helemaal leeg likken. Een toegekende penalty aan SEW, ging hoog richting Nibbik. Het stond symbool voor de kansen die SEW kreeg, ze wilden er niet in bij de Nibikkers.
Na een goede voorzet van Tom Overtoom is het Chiel Steenman die de bal met veel gevoel in de bovenhoek volleyt: 4-0.
Bij SEW wil het niet en dat is aan de lichaamshouding te zien. Hierdoor krijgt Westfriezen kans op kans.
Nadat Pieter Koopman tegen de keeper aanschoot, is het Wesley Mak die de rebound benut. Vlot daarop is het wederom Wesley Mak, uit een goed opgezette aanval scoort hij ook zijn vierde treffer van de middag.

In een wedstrijd, waarin “Man of the match” Wesley Mak viermaal scoorde en SEW 2x de paal trof en een penalty miste, was Westfriezen duidelijk de sterkste. Eindstand 6-0.