WF 3 wint van JVC 2   |    6 - okt - 2019

S.v. Westfriezen 3 - Voetbal Vereniging JVC Julianadorp 2 (3-1)
Wederom een thuiswedstrijd op een regenachtige zondag op het A-veld van Sportpark 't Krijt voor de mannen van Westfriezen 3. Gelukkig was het spel, de inzet en het resultaat vandaag een stuk beter dan vorige week. WF3 begon nog wat onwennig op het snelle kunstgras, maar al snel controleerde het de wedstrijd tegen de blauw-zwarten uit de kop van Noord-Holland.
Na een aanval over de rechterkant belandt de bal bij Andrei Kyrill De Vries die het leer met zijn grote teen doortikt naar Raymond en voor hem is het een koud kunstje om de openingstreffer op het scorebord te zetten, 1-0.
Er waren kansen op meer. Zo schiet Tim Klijnman de bal maar net voor langs en weet Jan Peerdeman na een sprint van 80 meter net niet af te werken. Vlak voor rust verlaat Andrei met een hamstringblessure het veld en komt Tom Van 't Hoff binnen de lijnen. Nog voordat Tom de bal heeft aangeraakt wordt de voorsprong verdubbeld en fluit de uitstekend leidende scheidsrechter voor de rust. De goal ontstaat uit een corner, de verdediger van JVC de bal zo ver weg schiet dat niemand hem meer kan vinden in de bosjes. Uit de corner van Frenk Vellinga zorgen 'Leon's Wondersloffen' ervoor dat hij op de perfecte plek staat om de afvallende bal richting de doelmond te trappen. Meestal is Randy Keizer gevaarlijk met het hoofd bij corners, maar nu promoveert hij de inzet van Leon met de hak tot een doelpunt.
Rob van der Molen komt op de plaats van Frenk, omdat laatstgenoemde met zijn neefje Jaxx (hij heeft genoten van WF3 hoor Ronald Vellinga) wilde knuffelen.

Een minuut of 10 na rust geeft de sterk spelende Jan, die ouderwets vaak voor zijn directe tegenstander wist te komen, het stokje over aan Martijn Dekker. Eigenlijk komt de verdediging van WF3 op geen enkel moment in de problemen, Ton pakte alle doorschietende ballen klem, Mark van der Gulik had donderdagavond goed opgelet tijdens de training en wist met een prachtige sliding een tegengoal te voorkomen en Rob Spil speelde 90 minuten alsof hij nooit is weggeweest. Op het moment dat de tegenpartij, inclusief coach en grensrechter, zich drukker lijkt t maken om de iets te zachte DERBYSTAR dan hun eigen veldspel beslist WF3 de wedstrijd definitief. Wederom een stilstaande situatie, Rob neemt de corner en Christian Bekoe kopt van dichtbij raak. Tim schiet nog een keer a la Hakim Ziyech op goal, maar de keeper zweeft naar de hoek om de bal uit het doel te ranselen.
Op het moment dat er in de ploeg al stilletjes wordt gedacht aan 'de 0 houden', want hoe lang is dat wel niet geleden, maakt JVC toch nog de eretreffer. Verder dan 3-1 komt het niet, dus de spelers van WF3 stappen met een glimlach van het veld. Tom zegt eerst zijn fanclub nog even gedag, want naast Jose Beerepoot en zijn ouders was ook broertje Luuk Van 't Hoff speciaal voor deze wedstrijd overgevlogen vanuit de Verenigde Staten.

In de Week van de Scheidsrechter werden wij vandaag verwend met een leidsman die eigenlijk te goed was voor ons De Kelderklasse-niveau. Waarvoor dank, KNVB. Na de wedstrijd trakteerde de jarige Roy Vriend op een schaal bitterballen bij het bier, gefeliciteerd!
Met 3 gespeeld 7 zitten we in de slipstream van koploper Vvw en gaan we volgende week op bezoek bij VVBergen. Hopelijk dan een beetje zonneschijn, want dan kunnen we na de wedstrijd nog een drankje drinken doen op het strand met onze fans/spelersvrouwen.