WF 19-1 wint de beker van CTO '70!   |    1 - jun - 2024

Wat een fantastische winnaar werd Westfriezen 19-1 van een retespannende bekerfinale tegen CTO '70. Heerlijk voetbalweer en beide teams hadden zich vergezeld met een grote schare supporters.
De eerste helft kreeg Westfriezen de beste kansjes, maar op de counter was het CTO '70 dat ook flink gevaarlijk werd. Het was Remco Swerissen die met een rake kopbal het net deed bollen en WF op 0-1 voorsprong bracht. Even later leek Westfriezen een penalty te krijgen, maar de prima fluitende arbitrage wuifde het weg. Zo kon men gaan rusten met een 0-1 voor Westfriezen.

Na rust was het na 8 minuten raak voor CTO, die de bal beheerst binnen wist te tikken. Kort daarna scoorde CTO '70 opnieuw, uit een keurig genomen vrij trap. Westfriezen had het nog maar net verwerkt en CTO '70 counterde de 3-1 in de touwen.
Over-en-uit straalde de lichaamshouding uit van de spelers van Westfriezen, maar de kundige WF leiding zag kansen en kietelde de moraal van de ploeg. Het had effect. Er kwamen een handvol kansen en uit een vrij trap van Kars Roos was de CTO '70 keeper kansloos, 3-2.
Westfriezen schakelde door en het was Remco Swerissen de bal in het doel wist te ranselen: 3-3 gelijk. CTO '70 zorgde nog voor een paar hachelijke momenten, maar WF elimineerde deze vakkundig.

Pingels moesten de winnaar aanwijzen. Daarin scoorde Westfriezen een clean sheet. Waarna alle druk op de laatste strafschopnemer van CTO '70 lag. De aanloop volgde, Westfriezen keeper Naut Dierckx ging gestrekt naar de goede hoek en de CTO '70 speler helde het lichaam iets teveel achterover, waardoor Naut Dierckx het leer over kon kijken. De bekerfinale was gewonnen door Westfriezen. Wat een prachtige prestatie!