Brief bestuur i.v.m. Corona   |    2 - apr - 2020

Beste leden , ouders/verzorgers, trainers, vrijwilligers, sponsors, vrienden van WF, supporters en alle betrokken Westfriezen mensen,

Het Covid -19 / Corona virus houdt de samenleving in zijn greep. Doordat het virus zich verder blijft verspreiden en er nog geen duidelijke aantoonbare afvlakking is te zien in het aantal besmettingen , heeft de overheid dinsdag 31 maart  meegedeeld dat de reeds lopende maatregelen van kracht blijven tot en met 28 april 2020.
Deze maatregelen hebben hun impact op de gehele samenleving, dus ook voor jou privé en als lid of betrokkene  bij S.V. Westfriezen. Gezondheid en veiligheid staan voorop en als ieder zich aan de gemaakte afspraken houdt, kan Nederland deze crisis aan en komen we hier sterker uit.
Het bestuur van S.V. Westfriezen spreekt zijn waardering uit naar iedereen die zich inzet in de zorg, de mensen in vitale beroepen, iedereen die thuis werkt, scholieren die thuis de lessen volgen en iedereen die rekening met elkaar houdt in deze hectische en vreemde periode.

Met het oog op de dinsdag door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB na beraad besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat. In de competities zullen er dus geen kampioenen, promovendi of degradanten, maar ook geen bekerwinnaars zijn.
Dat geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus en in heel Nederland. “Door de nieuwe overheidsmaatregelen is het nog steeds niet toegestaan om tot en met 28 april te voetballen. Door vandaag, 1 april 2020, de knoop door te hakken willen we vooral iedereen duidelijkheid geven.” aldus de KNVB.
De Handbalbond NHV , had al eerder besloten dat de competitie niet meer hervat zou worden.
Ook in deze competities zijn er dus geen kampioenen en degradanten.

Voor S.V. Westfriezen houdt dit dus in dat het sportseizoen 2019/2020 voorbij is.
Het Algemeen Bestuur heeft virtueel de koppen bij elkaar gestoken en meldt het volgende:
• het complex blijft gesloten en alle sportactiviteiten liggen stil conform de landelijke afspraken
• alle geplande activiteiten voor de maanden april, mei en juni gaan niet door (zie ook website)
• het Schouten Techniek jeugdtoernooi in juni is gecanceld alsmede ook de uit-toernooien
• ook het jaarlijkse Sportkamp gaat in 2020 niet plaats vinden

Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn betreffende maatregelen /afspraken voor onze sportafdelingen, dan zullen wij jullie tijdig informeren. Als de regelgeving dat toelaat zullen trainingsmogelijkheden in de maanden juni/juli daar waar het mogelijk is worden gefaciliteerd.

De club gaat zich verder verdiepen in de situatie en de voorbereidingen treffen voor het komende sportseizoen waar we alle bestaande en nieuwe leden gaan begroeten.

Het Algemeen Bestuur wenst alle betrokken Westfriezen mensen heel veel sterkte om deze crisis door te komen. 

Blijf gezond, veilig en vriendelijk voor elkaar, …..en houd afstand.

Met sportieve groet,
Algemeen Bestuur S.V. Westfriezen

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend