Dames 1 laat publiek zweten!   |   12 - feb - 2017

Westfriezen had wat recht te zetten tegen Con Zelo. Het eerste zaalduel wist Con Zelo verrassend te winnen. Een gezonde revanche was op zijn plaats.

Westfriezen begon goed en gaf de indruk dat er voor Con Zelo weinig te halen viel. Met snelle aanvallen hield Westfriezen de vaart in en kwam op 9-5 voorsprong.
Vanaf dat moment vond Con Zelo zijn ritme door goed te schieten vanuit de tweede lijn. Con Zelo maakte het zichzelf wel onnodig moeilijk, om vele beslissingen van de prima fluitende arbiter Sauer te bekritiseren. De ruststand was 16-11.

De tweede helft was Westfriezen niet bij de les en zo kon Con Zelo terug komen tot 20-20. Westfriezen schakelde in de aanval een tandje bij kwam met 25-22. Met nog vijf minuten te gaan, leek de wedstrijd in de emmer.
Veertig secondes voor tijd maakte Con Zelo de 26-25. Westfriezen maakte een lange aanval en die smoorde vier secondes voor tijd in de handen van de Con Zelo keeper. Die met een wanhoopspoging, zo leek het althans, de bal over het hele veld joeg en sporthal Zwaag waar stil kreeg. Een uiterste krachtinspanning van Westfriezen keepster Amber Klijbroek zorgde ervoor, dat de bal gelukkig over het doel belandde.
Zo won Westfriezen voor de derde maal op rij met 1 doelpunt verschil: eindstand 26-25 !