Dames 1 wint van Hollandia T.   |   28 - okt - 2018

Dames 1 moest thuis even wennen aan het hogere tempo dat in de zaal gespeeld werd en keek vlot tegen een 3-5 achterstand aan. Doch gaandeweg kreeg Westfriezen met goed gemikte schoten grip op Hollandia T. Met rust stond het 12-11 voor Westfriezen.

Het ging mooi gelijk op en zo zou het ook de tweede helft zijn. Hollandia T. was scherp op de break en trok de wedstrijd weer naar zich toe met 12-14 en 16-18.
Ook de laatste tien minuten waren voor de neutrale kijker bijzonder leuk op te zien. De aanvallers van Westfriezen kregen het nu op de heupen. WF winger Dana Beerepoot maakte wonderschoon de 21-19. En Lisa Reterink wist tweemaal achtereen de bal in het dak van het doel te jagen, waardoor het 24-23 werd.
Met nog 20 seconden op de klok, had Hollandia T. het snode plan de verdiende gelijkmaker te maken. De Hollandia T. aanval liep goed, het schot was meer dan gemikt, maar Westfriezen keeper Aranka Deun ranselde met een katachtige beweging het ronde projectiel uit het doel, waarna de klok piepte van vreugde: 24-23 winst voor Westfriezen. Wat een wedstrijd!