WF 1 geeft galavoorstelling met 7-klapper   |    1 - nov - 2021

WF1 laat bij vlagen heerlijk voetbal zien tegen Con Zelo, 7-1

“Enige juiste antwoord”

WF1 heeft zich meer dan goed hersteld van het puntverlies van vorige week. Con Zelo, de nummer 4 van de ranglijst, werd murw gespeeld door een ontketende witgele machine. De vijftien minuten voor rust waren een lust voor het oog van het Zwaagse publiek. Een compliment aan de ploeg, dat alleen de 15 minuten na rust verslapte.

Resoluut

Captain Boyd Bartele keerde terug na een wedstrijd schorsing en schaarden Casper en Oscar van Beek zich na een vakantie weer bij de selectie. Daarentegen zal Max Broers helaas enige tijd moeten toekijken met een blessure. WF1 heeft dit seizoen een patent op goed starten in de wedstrijd. Binnen 8 minuten was het alweer raak. Wesley Mak reageerde alert op matig wegwerken van de Con Zelo keeper, zijn afwerking was resoluut. Een ieder ging ervoor zitten, dit smaakte naar meer. Toch duurde het tot de 29e minuut alvorens de 2-0 op het bord kwam. Chiel Steenman werd weggestuurd na een heerlijke aanval en rondde in twee instanties af. Dit luidde een wervelend kwartier in van Zwaagse kant. De ene na de andere mooie aanval werd op de kunstgrasmat gelegd. Er werd twee keer gescoord. De 3-0 was een juweel van een aanval tussen Youri Akkerman, Wesley Mak, Chiel Steenman en Jim Broers. Laatst genoemde was het eindstation. Vlak voor rust schoot Tom Overtoom, met enig fortuin, de 4-0 binnen.

Publiek verwend

Zo goed en gefocust als het laatste kwartier voor rust was, zo belabberd waren de 10 minuten na rust. Con Zelo kon zelfs scoren en een fase wat druk ontwikkelen. Langzaam maar zeker ontworstelde WF1 zich uit deze fase en nam de controle weer over. Ondertussen waren Bert van Diepen, Casper en Oscar van Beek ingevallen voor Nick, Chiel en Youri. Elk klein sprankje van hoop bij Con Zelo werd de kop ingedrukt door de 5-1 van Tom. In de laatste fase van de wedstrijd liet WF1 weer zien over veel meer kwaliteit te beschikken. Eerst was het Tom die Wesley na een weergaloze actie in staat stelde zijn tweede te maken. Jim verzorgde de toegift. Met een typische beweging liet hij twee tegenstanders parkeren en had ook nog een splijtende pass op Casper. Die omspeelde de keeper en deponeerde het leer in het lege doel. Het publiek werd zodoende op deze druilerige zondag verwend met een zevenklapper.

Het plezier spatte er vanaf en dat is goed voor de moraal. Vanaf volgende week start WF1 met een serie tegenstanders, die in de afgelopen seizoenen meedeed voor de prijzen. Te beginnen gaan we naar Hoogwoud om Grasshoppers te bestrijden.

WF1 – Con Zelo.  7-1