Dames 1 boekt kriebelige winst op Quick   |   13 - okt - 2019

De nummers 1 en 2 tegen elkaar, hoe zou dat gaan? Hoewel het droog was, was het veld nat en spekglad. En de bal ook!
Het vangen en gooien, leek soms een beetje op jongleren. Het scoren ging moeizaam bij beide teams. Quick had wel de betere kansen, maar het vizier stond goed skeef. Zelf drie pingels wilden er niet in voor Quick. Zo kwam Westfriezen toch wel een beetje lucky op een 2-5 voorsprong. Vlak voor rust wist Quick, verdiend de 5-5 te noteren.

Na rust stond Westfriezen iets beter te verdedigen. In een doelpunten verschil was dit niet te zien. Quick kwam voor te staan met 8-7. Nu was het Quick dat verdedigend een paar maal aan de handrem moest trekken. Westfriezen benutte de gekregen pingels wel en wist daardoor de stand op 9-11 te tillen. Quick bleef erin geloven en veerde op, scoorde tweemaal en 11-11 leek een terechte einduitslag aan het worden.
Met nog een paar minuten was het toch Westfriezen, dat de glibberbal wist te ontfutselen en op de break het winnende doelpunt in de touwen joeg: 11-12 voor Westfriezen.

Aktuele stand 13 okt 2019   Klasse : NW DS-1B V