Dames 1 fraai langs ZAP   |   18 - nov - 2018

Dames 1 staat in een klasse waar het elke wedstrijd tot het eind toe spannend is, zo ging het ook uit tegen ZAP Breezand. WF startte goed en stond na 10 minuten op een 3-6 voorsprong. ZAP counterde terug met listige schoten en boog de stand om naar een 10-9 voorsprong, waarna er met 11-10 voor ZAP gerust werd.

De tweede helft was opnieuw een spannend kijkspektakel, met doelpunten die beurtelings vielen tot 15-15 aan toe. De doelpunten vielen niet als rijpe appels van de boom. WF speelster Joëlle Stolker haalde vernietigend uit, dat de splinters van paal sprongen, en de 17-19 voor Westfriezen een feit was. Met nog 5 minuten te gaan was er nog niks zeker en 18-20 volgde. ZAP glipte er toch weer langs, 19-20.
Voor de neutrale kijker leuk, maar voor het Geel-Witte legioen nagelbijtende taferelen. In de laatste minuten 21-23 en 22-23, waarna ZAP zonder keeper alles of niets ging spelen. Dat speelde WF gunstig in de kaart. Een break zonder ZAP keeper werd verzilverd door WF: 22-24. En met "nag ientje toe" bezorgde de Westfriezen meiden zichzelf een dikverdiende... 22-25 winst. Top gespeeld meiden!