WF2 eindigt seizoen in stijl!   |   24 - mei - 2023

“Voetbalshow in Zwaag”

Voorbeschouwing

Aankomende zondag staat voor WF2 de laatste wedstrijd van het enerverende seizen op de planning. Op ons eigen Sportpark ’t Krijt ontvangen we HSV uit Heiloo. Een duel waarin alleen de baard van de keizer op het spel staat. Na onze nederlaag vorige week in Spanbroek kunnen wij niet meer stijgen of dalen op de ranglijst. Het staat dus vast dat we dit seizoen afsluiten als nummer 3 in de promotiepoule van de 2e klasse en zodoende ook volgend seizoen in de 2e klasse actief zullen zijn. Desalniettemin gaan we zondag uiteraard gewoon voor de winst om onze ongeslagen thuisreeks van 97 dagen te verlengen. Kan WF2 het seizoen in stijl afsluiten.

Zwaag, 21 mei 2023

Westfriezen 2 – HSV 3

Op deze schitterende zondag zat de bestuurskamer weer belachelijk vol met knappe mannen. Bregman had zelfs besloten om niet meer geblesseerd te zijn en de laatste wedstrijd van het seizoen ons vertrouwde centrale duo weer in ere te herstellen. Van Beek en sluitpost Knol moesten we daarentegen af staan aan het Vlaggenschip, omdat zij ook weer eens wilden winnen. Zodoende werd Langereis bereid gevonden om ons hok te verdedigen en zo zijn eerste opwachting in WF2 te maken. Nadat trainer/coach Schaap ons voor het laatst dit seizoen zijn masterplan had gedeeld, de kleedkamer weer gevuld werd met slechte muziek en we tijdens de warming-up alle ballen weer goed raakten, waren we klaar voor ons laatste schouwspel.

De toss werd uiteraard kinderlijk eenvoudig gewonnen, de zon deed zijn best en onze trouwste supporters waren weer aanwezig en die werden vandaag verwend met een heuse voetbalshow, zoals alleen WF2 dat kan. Vanaf het eerste fluitsignaal dicteerde de geelhemden over het gehele veld en werd de ploeg uit Heiloo onze wil opgelegd. Zo wilden wij af en toe dat ze onder onze ‘druk’ uitspeelden, om dit dan ook bewust toe te laten. Over het verloop van de eerste helft kunnen we dan ook kort zijn. Anders dan een weergaloze goal van Brandhoff, viel er weinig te beleven in de eerste 2.700 secondes. Na een prima aanval over velen schijven, vond Goevaers volledig bewust de vrijstaande superspits. Die op zijn beurt de bal in het lege doel schoot, dit zou zijn enige goede bal van de wedstrijd zijn. Al had ‘Slungel’ ook de 2-0 op zijn slof, ware het niet dat hij de buitenspelregel vergeten was.

Tijdens de limonade werd het laatste beetje luie zweet eruit gewerkt om een veel leukere 2e helft op de mat te leggen. Nu was de geelwitte-machine wel in staat om (grote) kansen te creëren. Echter wilde deze er maar niet in. Goevaers, Hoogland en Brandhoff waren nog in strijd verwikkeld om topscoorder te worden. Het leek daarentegen alsof de eerste twee genoemde deze titel (uit respect) niet wilden. Zo bleef na enkele grote kansen de akelige 1-0 voorsprong op het scorebord staan. Iedereen kent uiteraard ‘De wet van Murphy’ en deze ging ook vandaag op. De spits van de gasten stond slechts 3 meter buitenspel, wat volgens de leidsman niet voldoende is om afgefloten te worden en zodoende mocht de gelijkmaker binnen geschoten worden. Met nog slechts een paar minuten op de klok, leek WF2 weer tegen onnodig puntverlies aan te lopen. Ware het niet dat wij altijd nog de beschikking hebben over de GOAT die zelfs zonder een bal goed te raken kan scoren. Uit een perfect uitgevoerde verre inworp werd Korrel gevonden. Korrel ving de bal om deze voor de voeten van Brandhoff te rollen en Brandhoff schoot vanzelfsprekend weer onhoudbaar binnen. Het laatste fluitsignaal volgde niet veel later en zodoende bleven de punten, waar ze horen, in Zwaag. Zo vond ook hunnies grensrechter, welke zich hardop afvroeg hoe vaak wij wel niet trainden per week. Wat volgden was een bijzonder gezellige 3e helft, waarin wij ons Vlaggenschip gehakt zagen maken van SEW en waarin wij voor het 23ste jaar op een rij gekroond werden tot kampioen derde helft.

Tijd om de balans op te maken:

- WF2 speelde dit seizoen 30 officiële wedstrijden, daarvan werden er 18 winnend afgesloten en werden 5 keer de punten gedeeld. 

- Hierin wisten wij 80 keer te scoren, waarin Brandhoff voor het 7e jaar op een rij de topscoorderstitel wist op te eisen. Goevaers was zoooo dichtbij, maar gelukkig deed PSV ‘goede’ zaken.

- Wij behaalden een historische halve finale in het bekertoernooi, waarin we net te kort kwamen tegen Hoofdklasser Hillegom. Dat in combinatie met een 3e plaats in de competitie, mag er toch gesproken worden van een succesvol seizoen.

- De belangrijkste conclusie was dan ook, dat wij beter zijn dan Real Madrid en wij de GOAT in onze gelederen hebben. Voor de beredenering verwijs ik u door naar Deun al spreekt de GOAT uiteraard voor zich.

Tot volgend seizoen!

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend