6 Punten op ‘t Krijt!   |   30 - okt - 2019

“WF2 knokt zich voorbij Meervogels 31”

RECTIFICATIE: De doorgaans scherpe verslaggever heeft vorige week zijn allereerste fout gemaakt. De assist op de 0-3 tegen VVW kwam niet van de voeten van Schotten Sr. , maar van die van Haarms. Die  bleek toch over liefde in zijn voeten te beschikken.  

Voorbeschouwing

Dit weekend staat er een heuse subtopper op het programma. Nummer 6, Westfriezen 2, ontvangt nummer 5, Meervogels 2. De tegenstander van dit weekend is de afgelopen 2 seizoenen 2 keer gepromoveerd en is voor ons dan ook een onbekende. Hun competitiestart is vooralsnog veelbelovend met 2 overwinningen en 2 gelijkspelen zijn zij nog ongeslagen. WF2 weet sinds vorig weekend weer wat winnen is en dat smaakt naar meer. Kan WF2, Meervogels op een nederlaag trakteren? 

Zwaag, 27 oktober 2019

Westfriezen 2 – Meervogels `31 2

Voor deze wedstrijd had de technische staf slechts de beschikking over 13 spelers. We grossierde dit weekend in afwezige, maar liefst 6 in totaal. Buis (geschorst), Berends (vakantie), Heerschap (blessure), Peschier (vlaggenschip), Schotten (vakantie) en Vredenduin (blessure) gaven geen acte de presence. Zodoende werd oude bekende Kuipers opgetrommeld om onze gelederen te versterken.

Zoals vermeld is Meervogels voor ons een grote onbekende en was het gissen wat we tegenover ons zouden krijgen. Dit werd ons wel al snel duidelijk, een redelijk fysiek sterke ploeg die verzorgd voetbal probeerde te spelen. Tegen dit spel wist WF2 prima weerstand te bieden en zo vond er een gelijkwaardige strijd plaats in het eerste bedrijf. Al was het de thuisploeg die dreigender was en meer aanspraak maakte op de openingstreffer. De uitploeg wist op haar beurt vooral gevaarlijk te worden uit standaardsituaties. De ‘verdiende’ 1-0 voorsprong kwam er halverwege de eerste helft en weer was het Schuurman. Zijn vierde treffer van dit seizoen was een pareltje. Een afgeslagen corner werd vol op de pantoffel genomen en eindige schitterend in de kruising. Overige kansen waren schaars al had onze spits Brandhoff de kans om de voorsprong te verdubbelen. Hij koos goed positie, maar plaatste de bal van een kleine afstand ruimschoots boven de dwarsligger. Met een minimale voorsprong werd de rust gehaald, 1-0.

De tweede helft veranderde het spelbeeld iets in het voordeel van de uitploeg. Deze voerden de druk op onze achterste linie op en probeerde de opbouw te verstoren. WF2 leek niet onder de indruk en gaf vooral in verdedigend opzicht nauwelijks iets weg. Wel hadden wij veel overtredingen rondom ons eigen zestienmetergebied nodig wat tot penibele situatie leidde in onze doelmond. De kansen voor de thuisploeg waren in deze fase schaars, al leken wij aanspraak te mogen maken op een strafschop. De scheidsrechter van dienst vond echter dat onze spits te veel commentaar had geleverd op een penalty te verdienen. Aan de andere kant viel bijna de gelijkmaker binnen, maar gelukkig voor ons eindigde een ziedende uithaal op de buitenkant van de paal. Het laatste kwartier speelde Meervogels alles of nietsen gingen zijn op zoek naar de gelijkmaker. Met veel corners en vrije trappen als gevolg, maar keeper Thijs was vandaag niet voornemens een tegengoal toe te staan en zodoende bleven de drie punten in Zwaag. Het laatste fluitsignaal werd met gejuich ontvangen, eindstand 1-0.

WF2 doet voor de tweede week op rij goede zaken. Doordat iedereen van elkaar blijft winnen in de reserve eerste klasse A, bezetten wij zowaar de gedeelde derde plaats. Al moet gezegd, dat de onderlinge verschillen bijzonder klein zijn. Ook deze keer deed goed voorbeeld weer volgen. Ons vlaggenschip overrompelde KSV en wist met 5-0 een mooie voetbalshow op de mat te leggen. Met een basisplaats voor Peschier en een invalbeurt en tevens debuut voor Heus was de inbreng van WF2 weer aanwezig. Volgende weekend wacht ons een uitwedstrijd tegen LSVV, waar wij opnieuw goede zaken kunnen doen.

Westfriezen – Meervogels 31

`23 1-0 Schuurman

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend