Bekerdroom in duigen!   |    9 - mei - 2023

“Wat.Een.Team!”

Voorbeschouwing

Aankomende zondag spelen we ‘eindelijk’ de wedstrijd waar we het al weken over hebben, de halve finale van het KNVB beker toernooi. Hierin treffen wij het veel hoger aangeslagen SV Hillegom 2, uitkomend in de reserve hoofdklasse. Op onze weg naar de beste 4 wisten we in de groepsfase af te rekenen met SEW, Purmerend en IVV. In de eerste knock-out ronde werden wij gekoppeld aan, hoofdklasser, RKVV Velsen. Na een heerlijke wedstrijd trokken we met een 3-2 overwinning aan het langste eind. In de 2e ronde werden wij vrijgeloot om in de 3e ronde (laatste 32) onze buurman Spartanen (1ste klasse)  te loten. Hierin speelden wij misschien wel onze beste wedstrijd van het seizoen waarin de Wognummers volledig kansloos werden gelaten. In de 1/8ste finales waren wij 1 van de 4 gelukkige die werden vrijgeloot, waardoor we ons bij de laatste 8 mochten scharen. De loting wees uit dat we een uitwedstrijd tegen medetweedeklasser SVA mochten spelen. Er moesten 24 penalty’s in totaal aan te pas komen, maar uiteindelijk wisten we te winnen. Zodoende spelen wij dit weekend een, voor Westfriezen, historische halve finale. Om de finale te halen moeten we echter wel boven onszelf uitstijgen. Hillegom versloeg op hun weg naar de halve finale onder ander Spakenburg en HBC. Kan WF het nu al historische bekeravontuur verlengen met nog 1 wedstrijd?

Zwaag, 7 mei 2023

Westfriezen 2 – Hillegom 2

Vandaag is zo’n dag waar iedereen bij wilt zijn. Dat maakte dat de bestuurskamer bijna uit zijn voegen barsten nadat iedereen om 11.30 zijn plekje had ingenomen. Elke speler was vandaag van de partij, inclusief de (langdurig) geblesseerden. R. Hoogland maakten zelfs na maandenlange blessureleed zijn rentree op het wedstrijdformulier. Varga en Wagemaker kwamen over vanuit het Vlaggenschip op de technische staf te versterken. Het tactische meesterplan werd ons ten gehore gebracht waarbij de belangrijkste boodschap was om te genieten en te strijden. Vervolgens was kleedkamer 6 tot in de puntjes verzorgd en ontbrak het ons aan niets.

Om 13.00 uur stipt liepen we onder een stralend zonnetje het hoofdveld op onder het toeziend oog van een goed volgelopen Krijt. De inhoudsloze kreten van het fanatieke Zwaagse publiek waren goed hoorbaar en de ‘koppies’ stonden op scherp. Na het eerste fluitsignaal was er direct een leuk schouwspel zichtbaar. WF gooide alle schroom van zich en legde de gasten het vuur na aan de schenen. Met oneindig veel energie werd de opbouw verstoort, de tweede ballen gewonnen en waren we voetballend de baas op het middenveld. Dit leidde al snel tot de eerste kans van de wedstrijd. Kramer werd knap vrijgespeeld, maar zijn inzet miste kracht om het de keeper echt lastig te maken. Het was echter wel het startsein van een heel goed kwartier van onze kant, waarin we de bovenliggende partij waren. In minuut 20 ontplofte sportpark ’t Krijt nadat we verdiend op voorsprong waren gekomen, 1-0 Westfriezen! Gieltjes vond Kramer vanuit de inworp, Kramer speelde Hoogland vrij aan de zijkant van het veld. Laatstgenoemde had een piekfijne voorzet over de grond in huis. Van Beek kwam nog een teenlengte tekort, maar Goevaers stond bij de tweede paal om de bal in het lege doel te schieten. Tot die tijd had Hillegom nog geen kans gehad. Luttele minuten later leken we de voorsprong te gaan verdubbelen. Helaas voor ons vond Goevaers dit keer hun sluitpost op zijn weg. Dit bleek voorlopig de laatste kans voor WF, want hierna kwam de uitploeg beter in de wedstrijd. Uit hun eerste kans werd het wel direct 1-1 na een snelle aanval over rechts. Daarop volgde een voor ons lastig kwartier waarin we de regie uit handen moesten geven. Hillegom kwam vaker op onze helft en was vooral over links erg gevaarlijk. Gieltjes speelden echter een dijk van een wedstrijd en maakte menig aanval onschadelijk. Op een heel ongelukkig moment kwamen we op een 1-2 achterstand. Een voorzet over links leek onschadelijk te worden gemaakt, maar via de carambole kon de bal in het lege doel worden geschoten. Zo speelden de geelwitte-machine een fantastische eerste helft, maar kregen zij geen loon na werken.

Wagemaker voorzag ons in de rust van de nodige suikers, Varga werkte de opgelopen pijntjes weg en Schaap stoomde ons klaar voor de 2e helft. Er heerste namelijk nog voldoende geloof dat we de wedstrijd nog naar onze hand konden zetten. Het eerste kwartier na rust was dit echter niet geheel zichtbaar. WF liet zich naar achteren drukken en kwam nauwelijks meer in balbezit. Na het inbrengen van verse krachten, De Putter en Brandhoff, kwam er echter weer nieuwe elan in de ploeg. Westfriezen ging opportunistischer spelen en de gasten begonnen zenuwachtig te worden en zichtbaar tijd te rekken. De eerste kansjes begonnen ook weer te komen. Hoogland zag een inzet na een “Ronaldo Chop” (Kramer, 2023) geblokt worden en Van Beek zag zijn inzet net geen doel treffen. Dit bracht weer geloof in de groep en leek ook de gelijkmaker op te leveren. Na een fantastische voorzet kwam de bal op het hoofd van Hoogland. Zwaag ontplofte voor de 2e keer vandaag, maar zijn inzet ging rakelings naast. Wat volgde was nog een hectisch kwartiertje waarin wij het vooral moesten hebben van corners en vrije trappen, maar de o zo gewenste gelijkmaker viel niet meer. Na bijna 100 minuten voetballen stond er een 1-2 eindstand op het scorebord. Hillegom vierde feest en Westfriezen kreeg het applaus en de dikverdiende complimenten. 

De teleurstelling was terecht en voelbaar, maar maakte al snel plaats voor gepaste trots. Westfriezen 2 heeft een fantastische bekercampagne afgelegd, deed in de halve finale niet veel onder voor hoofdklasser Hillegom en heeft lang mogen dromen van een finaleplaats. Elke speler en de gehele technische staf verdienen een enorm compliment voor het vertoonde spel en de geleverde energie. Na afloop vond er een heerlijk feest plaats op het terras en in de kantine, welke met een aantal uur verleng werd. Het bekeravontuur zit erop en volgende week spelen we alweer een belangrijke wedstrijd waarin plaats 2 en 2 kratten bier op het spel staan.

Westfriezen – Hillegom

’20 1-0 Goevaers (Hoogland)

’28 1-1

’42 1-2

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend