Drie op een rij voor WF2!   |    4 - apr - 2023

“Lelijk is het mooist”

Voorbeschouwing

De maand Maart was WF2 goed gezind. 4 competitiewedstrijden werden er gespeeld welke in totaal 10 punten opleverden. Uiteraard is dit ook zichtbaar op de ranglijst, waar wij de 7e plaats hebben ingeruild voor plek 3. Met nog 6 wedstrijden op het programma voldoen waarschijnlijk alleen 18 punten willen we echt mee doen om de bovenste plek. Te beginnen in eigen huis tegen, nummer 5, JVC. De Julianadorpers hebben we al 2 keer eerder getroffen dit seizoen. In het najaar werd er met 2-3 verloren en een 0-1 overwinning betekende onze eerste punten in de kampioensgroep. Kan Westfriezen de zegereeks voortzetten?

Zwaag, 2 april 2023

WF 2 – JVC 2

Een ongewoon lege bestuurskamer deze morgen. Flankenflitser Hartnack is helaas de rest van dit seizoen uitgeschakeld met een zware blessure, voor Gieltjes komt vandaag te vroeg en Korrel bleef ziek thuis. Daarnaast mocht De Jager met ons vlaggenschip mee en ook Rood hield het na 1 wedstrijd in WF2 alweer voor gezien en ging mee richting Bloemendaal. Doordat Nonnekes last-minute nog kon worden opgetrommeld, hadden we toch de beschikking over 14 man sterk. 

De weergoden waren ons maar weer eens goed gezind en nadat de toss weer gewonnen werd begonnen wij aan weer een belangrijke wedstrijd. Beide teams hadden een soortgelijk strijdplan door vooral de opbouw van de tegenpartij te willen verstoren. Dit zorgde ervoor dat er aan beide kant veelvuldig voor de lange bal werd gekozen. Gezien de harde wind die dwars over het veld stond, maakte dat vooral het publiek de grote verliezer. Toch had WF2 al heel snel op 1-0 moeten komen. Een perfect getrapte corner van De Putter op het hoofd van Hoogland werd helaas niet tot doelpunt gepromoveerd, doordat laatstgenoemde zijn ogen vergat te openen. In het vervolg van de eerste helft waren kansen schaars. De uitploeg kwam welgeteld tot 0 doelpogingen en Westfriezen ging te slordig om met de zeeën aan ruimte die JVC weggaf. Al had Van Beek de openingstreffer op zijn slof. Hij werd goed weggestoken door Brandhoff, maar kreeg de bal net niet lekker mee. Waardoor oog in oog met de keeper, de keeper als winnaar uit de strijd kwam. Zodoende gingen we rusten met dezelfde stand als dat de wedstrijd begon, 0-0.

Na de thee hoopte we dat we met de wind schuin in de rug iets meer wisten klaar te spelen en al snel bleek dit het geval. Vloeijberghs trad achterin adequaat op en vond met de kop de vrijstaande Kramer. Kramer stuurde op zijn beurt Goevaerts de ruimte in. Laatstgenoemde had een perfecte voorzet in huis welke door Brandhoff koelbloedig werd binnen geschoten. Een droomstart van de 2e helft met een terechte 1-0 voorsprong als gevolg. Dit was voor de uitploeg het startschot om meer opportuun te gaan spelen. De langzaam op gang gekomen geelwitte-machine bleef echter vrij eenvoudig overeind. Achterin hadden we de zaakjes keurig op orde en sluitpost Van der Velden stond een puike pot te keepen door vele afstandsschoten onschadelijk te maken. Aan de andere kant maakte wij te weinig gebruik van de geboden ruimte en de daaruit komende kansen. De grootste kansen waren voor Brandhoff en Mak, maar hun inzet werd helaas niet gepromoveerd tot doelpunt. Zodoende bleef het nog lang spannend, maar de scheidsrechter blies zijn laatste fluitjes bij een 1-0 stand op het scorebord. Gelukkig voor ons zag hij luttele secondes daarvoor een vangbal van MOTM De Putter over het hoofd. De jury had een zware dag vandaag, waar ook Vloeijberghs, Van der Velden en Deun in aanmerking kwamen voor de felbegeerde trofee. 

Onze derde overwinning op een rij doet ons niet stijgen op de ranglijst, maar door de nederlaag van de koploper bedraagt onze achterstand nog slechts 5 punten. Al laten we de competitie nu even voor wat het is. Aankomend paasweekend treden wij namelijk aan in de kwartfinale van de beker. Op bezoek bij SVA gaan wij op jacht naar een plekje bij de beste 4!

AFC ‘34 – WF

’53 0-1 Brandhoff (Goevaers)

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend