Één – nul Westfriezen2!    |   16 - mei - 2022

“WF2 geeft niet op”

Voorbeschouwing Het degradatiespook is al gesignaleerd op Sportpark ’t Krijt. Door het gelijke spel tegen De Rijp en de 1-0 nederlaag afgelopen donderdag tegen koploper De Zouaven verkeert WF2 in zwaar weer. Met nog 4 wedstrijden te gaan bedraagt de achterstand op de 11de stek 6 punten. Westfriezen heeft dan ook een enorm sterk eindschot nodig om niet veroordeeld te zijn tot de nacompetitie. Het is echter niet voorbij tot de dikke dame zingt en met die instelling werken we dan ook toe naar de volgende wedstrijd. In eigen huis ontvangen we streekgenoot de Spartanen. Dit was ook de tegenstander tijdens de seizoensopening, welke terecht met 1-0 verloren ging. In theorie kan een nieuwe nederlaag betekenen dat de nacompetitie een feit is. Zal WF2 de hoop levende kunnen houden?

Zwaag, 15 mei 2022

Westfriezen 2 – Spartanen 2 Vandaag hadden we de beschikking over 14 man sterk. J. Hoogland keerde terug nadat bleek dat hij louter aan aanstelleritis leed en Vloeijberghs sloot aan vanuit de jeugd, zodat we met een sterke bank konden aantreden. De verscheidende kleine oogjes en de warming-up van een bedenkelijk niveau konden worden bestempeld als stilte voor de storm.

Ongebruikelijk laat, traden we op een gezellig en zonovergoten sportpark ’t Krijt aan voor deze belangrijke buren’ruzie’. De Wognummers zitten niet in hun beste fase van het seizoen en besloten zodoende om de bal aan de thuisploeg te laten. Door de linies kort op elkaar te houden beperkte zij zich vooral tot tegenhouden. In de tegenaanval bleken zij wel bijzonder gevaarlijk met hun pijlsnelle spits. In het beginsel hadden wij daar nog geen antwoord op, waardoor Knol een aantal keer moest optreden. Vanaf het moment dat Maarschalk Bregman hier een antwoord op had bedacht, werd dit probleem aan banden gelegd. In de openingsfase had WF ook al op voorsprong kunnen komen. De kopbal van Brandhoff was echter even verrassend als zacht, waardoor de vijandelijke sluitpost kon redden. Vlak voor de drinkpauze kwam WF nog met de schrik vrij. Een Spartaan mocht na weifelend optreden van de WF defensie vrij aanleggen, maar zag zijn inzet op de lat eindigen. Na de extra ingelaste pauze gebeurde er bijzonder weinig meer, behoudens een goede vrije trap van Brandhoff op de paal. Met de brilstand nog op het bord zochten we dan ook de kleedkamers op.

Tijdens de limonade vond weer ons gebruikelijke praatkwartiertje plaats, waarin weer voldoende bijzaken de revue passeerden. Moraal van het verhaal was echter wel duidelijk, meer gebruik maken van de ruimtes achter de verdediging. Dat had De Putter goed in zijn oren geknoopt. Vlak na rust begon hij aan een rush van achteruit zonder bal. Welke hij ontving met een vrije doorgang richting het vijandelijke doel. Helaas kon hij zijn goede loopactie niet belonen met zijn eerste grote mannen doelpunt. Waar de eerste helft nog gelijk op ging, daar was het de tweede helft vooral de geelwitte-machine met het overwicht. Dit kon echter niet worden uitgedrukt in de score. Aangezien WF2 niets zou op schieten met 1 puntje werd er overgegaan op een meer aanvallende tactiek. Met het inbrengen van Krikke brachten we ook nog eens meer snelheid in het spel. Het nieuwe Elan pakte als gewenst uit. Veelvuldig werd er van achteruit gezocht naar Krikke die zijn tegenstanders een druk slot bezorgde. Hieruit volgde ook de grootste kans om op voorsprong te komen, maar 1 op 1 met de keeper werd er niet binnen geschoten. Gelukkig viel de verdiende 1-0 alsnog en hoe? Van Beek schoot een lastige stuiterende bal weergaloos in de bovenhoek. Wat leidde tot een vreugde explosie op ’t Krijt. Met nog een klein kwartier op de klok was het vrouwen en kinderen eerst. Het slotoffensief van de Spartanen had echter niet veel om handen, maar WF2 vergat de wedstrijd te beslissen. Krikke en Van Beek hadden beide een goede kans op de 2-0, maar faalde in de afronding. Waardoor er in de blessuretijd nog 2 keer massaal verdedigd moest worden, maar beide corners werden daadkrachtig weggewerkt. 1-0 winst!

Door de gunstige uitslagen op de overige velden ziet de ranglijst er ineens rooskleuriger uit. Nog slechts 3 punten scheiden ons van de veilige haven. Volgende week wacht dan een enorm belangrijke wedstrijd tegen directe concurrent SC Spirit. Waarna we hopelijk een hele gezellige derde helft tegemoet gaan met een tussenstop in Hauwert.

Westfriezen – Spartanen ‘1-0 Van Beek (Hielkema)

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend