Eerste driepunter is een feit voor WF2!   |   17 - okt - 2021

“Geelwitte-machine raakt op stoom”

Voorbeschouwing

Westfriezen 2 is na drie wedstrijden terug te vinden op de 13e plaats in de reserve eerste klasse A. Het seizoen is uiteraard nog lang, maar deze positie zou nacompetitievoetbal betekenen. Met nog 23 wedstrijden voor de boeg is dat echt wat voorbarig. Dit weekend staat er een thuiswedstrijd tegen SC Spirit 30 op het programma. De ploeg uit Hoogkarspel wist tot dusver 4 punten te verzamelen en is terug te vinden in de middenmoot. Voor WF2 is het bijna noodzaak om deze wedstrijd drie punten bij te schrijven om zodoende aansluiting te vinden bij deze middenmoot. Weet WF2 de punten in eigen huis te houden?

Zwaag, 17 oktober 2021

Westfriezen 2 – Spirit 30 2

Ook deze zondag waren wij weer niet compleet. De Jager is nog steeds geblesseerd, Hielkema zit zijn schorsing nog uit en Van Beek verkoos de Spaanse zon boven het voetbal. Zodoende hielden wij 13 man over welke vandaag de wei in mochten. 

Klokslag half 12 floot de jonge leidsman voor de vierde competitiewedstrijd van dit seizoen. En vanaf dat fluitsignaal was het Westfriezen dat veel energie in de wedstrijd legde. Hierdoor was de bal veelvuldig voor de geelhemden en als de bal verloren werd, werd deze snel weer terug veroverd. De opbouw werd zorgvuldig verzorgd door het centrale duo Deun en Bregman en wanneer mogelijk werd de ruimte achter de verdediging van de gasten gezocht. Zonder echt kansen te creëren was de thuisploeg de bovenliggende partij en dat werd na de eerste de beste kans ook in score uitgedrukt. Na een vlotlopende aanval vond Kramer met een subtiel balletje Krikke, die op zijn beurt vanuit een lastige hoek binnenschoot. Deze 1-0 zorgde ervoor dat WF met meer vertrouwen begon te voetballen wat al snel de 2-0 opleverde. Uit een vrije trap van achteruit hield Deun goed het overzicht en bood “linksbuiten” Peschier een niet te missen kans. Peschier mistte dan ook niet en scoorde voor het eerst sinds 6 seizoenen. Achterin stond het bij WF2 als een huis, maar het was aan De Putter te danken dat we met 2-0 mochten gaan rusten. Met een weergaloze tackle voorkwam hij dat de spits van de uitploeg vrij mocht binnenschieten.

Tijdens de thee heerste er een euforische sfeer, maar de koppies bleven op scherp staan. En scherp begonnen wij dan ook aan het tweede bedrijf. Binnen vijf minuten schoot Nonnekes, nadat hij zelf de bal veroverde, de 3-0 binnen en gooide de wedstrijd in het slot. WF2 was niet van plan deze voorsprong nog uit handen te geven en bij de uitploeg was al het geloof in een goede afloop vervlogen. De 4-0 was de mooiste goal van de middag. J. Hoogland kaatste knap op Krikke, laatstgenoemde leverde een panklare voorzet af welke door Kramer alleen nog maar binnen hoefde worden gekopt. Uit een makkelijk gegeven penalty schoot uiteraard Deun de 5-0 op het bord. De keeper van de gasten vond het wel welletjes en pakte een domme rode kaart. De laatste 20 minuten wist WF niet meer te scoren waardoor er na 90 minuten een dikverdiende 5-0 stand op het scorebord prijkte.

Zo was de eerste driepunter van het seizoen een feit en kon eindelijk het “Ik dacht het niet!” weer galmen door de kleedkamers. WF2 is na deze zondag terug te vinden op de 11e plaats, maar het verschil met de nummer 4 bedraagt slechts 2 punten. Volgende week wacht ons een uitwedstrijd tegen Volendam, waar wij de weg omhoog gaan proberen voort te zetten.

Westfriezen – Spirit 30

‘21 1-0 Krikke (Kramer)

’28 2-0 Peschier (Deun)

’50 3-0 Nonnekes 

’68 4-0 Kramer (Krikke)

’72 5-0 Deun

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend