Geelwitten winnen van Geel-Wit!   |   26 - nov - 2018

Geelwitten winnen van Geel-Wit!

“Einde aan reeks nederlagen”

Voorbeschouwing

Na vier nederlagen op een rij, FC Den Helder 1-2, VSV 2-3, KFC 0-2 en De Zouaven 2-3, is het de hoogste tijd dat WF2 weer eens aan het langste eind trekt. Door deze negatieve reeks is de geelwitte machine afgezakt naar het rechter rijtje op plaats 9. Om een opwaartse beweging te maken op deze ranglijst dient WF2 te winnen van hoogvlieger Geel-Wit uit Haarlem. De tegenstander van aankomend weekend staat op plaats 2 en lijkt vooralsnog mee te gaan doen om het kampioenschap. Geen makkelijke opgave voor de mannen van Bakker. Het resultaat van vorig seizoen, een dikke nederlaag, biedt vooralsnog weinig perspectief. Kan Westfriezen 2 een einde maken aan de negatieve reeks?

Haarlem, 25 november 2018

Geel – Wit 2 – Westfriezen 2

Coach Bakker had voor de zekerheid de wisser als in zijn hand genomen en ook deze week mocht deze weer gehanteerd worden. Alsof de mannen van Westfriezen 2 het erom doen, was ook deze keer weer een beoogde basisspeler te laat. Gelukkig hadden we voor vandaag 15 man op het formulier dus hadden wij keuze genoeg. Van Diepen sloot deze week bij ons aan vanuit het vlaggenschip en Schotten moest een wedstrijdje brommen vanwege een schorsing. De voorbereiding liep niet geheel soepel door een verloren tankpas en het gebrek aan een pendelbus tussen de kleedkamers en het ver gelegen speelveld. 

Van de slordige voorbereiding was weinig te zien toen de scheidsrechter voor het eerst floot. Westfriezen 2 legde, onder het oog van de toch 4 hele trouwe supporters, veel energie in de wedstrijd. Geel-Wit beschikte over een aantal goede voetballers, maar die kwamen op hun weg richting de goal continu een geelhemd tegen. Zonder bal hield WF de linies kort op elkaar en werden veel duels gewonnen en met de bal probeerde WF gedegen gebruik te maken van de ruimte op het veld. Dit zorgde ervoor dat WF de grootste kansen kreeg, echter waren deze niet besteed aan Van Beek en Vredenduin. Toch kwam Westfriezen goed weg, wanneer hun linksbuiten zijn vizier niet op scherp heeft toen hij oog in oog stond met onze Knol. Verder dan deze kans en een flink aantal kansloze afstandsschoten kwam de thuisploeg niet. Uit een standaardsituatie kwamen wij dan ook terecht op een voorsprong. Een goede inzet van Brandhoff werd nog knap gekeerd door hun keeper, maar uit de daaropvolgende corner wist Meester de afgeslagen bal hard binnen te volleren. Een bijzonder moment voor de verdediger die voor het laatst gescoord had in de F2 tegen Woudia, eigen doelpunten buiten beschouwing gelaten. Deze 0-1 viel vlak voor rust en zou ook de ruststand worden.

De tweede helft begon met een schitterende bal van Steenman, die slechts 50 meter minder ver belandde dan gewenst en de thuisploeg gelijk balbezit bezorgde. Dit leidde een moeizaam eerste kwartier in. Geel-Wit voerde het baltempo op en WF kwam nog maar moeilijk aan voetballen toe. In deze periode wist WF door veel werklust de gelijkmaker te voorkomen. Naar mate de tweede helft vorderde en de 0-1 op het scorebord bleef staan, kwam WF2 beter in zijn spel en kwamen wij tot kleine kansjes om de voorsprong te verdubbelen. Uit een van deze kansen wist Van Beek kiezelhard binnen te schieten en ons zo om een comfortabelere 0-2 voorsprong te zetten. Deze voorsprong leek al heel snel gehalveerd te gaan worden, maar voor leeg doel werd de bal op de paal gemikt. De aansluitingstreffer viel toch en bracht de stand met nog 20 minuten te spelen op 1-2. Doordat de thuisploeg vol voor de gelijkmaker ging, kregen wij heel veel ruimte. We hadden veel mogelijkheden nodig, maar uit een van deze kansen was het Vredenduin die de 1-3 eindstand op het scorebord bracht. Een lange bal van achteruit werd op waarde geschat en met links goed binnengeschoten door onze nieuwe topscoorder.

Eindelijk kan WF weer drie punten bijschrijven en weer was het een hoogvlieger die met de dadendrang van de mannen uit Zwaag te maken kreeg. Door deze overwinning stijgen wij 1 plaats en voeren wij het rechterrijtje aan op plaats 8. De aankomende 3 weken krijgen wij drie tegenstanders die onder ons op de ranglijst staan en dat beloven dus drie hele belangrijke wedstrijden te worden.

Geel-Wit – Westfriezen

‘34 0-1 Meester

‘64 0-2 Van Beek

‘69 1-2  

‘87 1-3 Vredenduin (Meester)

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend