Het MOBIELE digitale wedstrijdformulier (mDWF)   |    7 - sep - 2017

Update Checklist voor het mDWF.
In 5 stappen goed voorbereid het weekend in!
Er staan weer veel wedstrijden op de planning voor het weekend. En hoe zorg je er als club nou voor dat je niet op het laatste moment alle wedstrijdzaken nog moet regelen? Staan alle spelers al op het wedstrijdformulier? En weten de scheidsrechters al hoe laat ze op de club moeten zijn? We hebben een checklist voor je opgemaakt zodat je goed voorbereid het weekend in gaat. Ga na of jij alle onderstaande punten vóór het weekend op orde hebt, erg belangrijk!
Stap 1. Vul alle bondsteams met spelers
Zorg dat je alle bondsteams van de vereniging vult met de spelers die in het weekend op het veld willen staan. Zodra je de bondsteams hebt gevuld, dan worden de spelers ook direct in het mDWF op het wedstrijdformulier getoond. Echt noodzakelijk dus! Spelers toevoegen aan een bondsteam doe je zo!
• Extra tip 1: Voeg de assistent-scheidsrechters, mits lid, toe aan de bondsteams, dan worden deze scheidsrechters standaard meegenomen in het mDWF. Veel handiger:
• Extra tip 2: Heb je spelers of stafleden toegevoegd aan een bondsteam maar zie je sommigen niet terug in de spelersopgaaf op het mDWF? Geen man overboord. Dan is dit wellicht de reden.
Stap 2. Voeg de teammanager= begeleider toe aan het bondsteam
Erg belangrijk, want dan pas kan de teammanager vanuit zijn rol aan de slag met de KNVB Wedstrijdzaken app. Dit scheelt echt enorm veel vragen vanuit alle teammanagers richting het bestuur en richting de ledenadministratie. Let op, de teammanager in Sportlink Club toe op het tabblad ‘Bondsdeelnemers. Een teammanager aan een bondsteam toevoegen doe je zo!
Stap 3. Plan de clubscheidsrechters op tijd in
Zorg er vroegtijdig voor dat alle verenigingsscheidsrechters op wedstrijden zijn ingedeeld. Doe dit niet op de wedstrijddag zelf. Want zodra de club een scheidsrechter heeft ingepland voor een wedstrijd, ziet de scheidsrechter in de KNVB Wedstrijdzaken app welke wedstrijd hij moeten fluiten. Kortom, hoe eerder je de scheidsrechter inplant op een wedstrijd, hoe eerder de scheids weet wanneer hij aanwezig moet zijn op de club. Verenigingsofficials inplannen op wedstrijden doe je zo!
Stap 4. Stel de wedstrijdcoördinator vroegtijdig aan
Leg de wedstrijdcoördinator bijtijds vast in Sportlink Club. Het voordeel is dat het nu mogelijk is om voor meerdere wedstrijden in 1 keer de wedstrijdcoördinator toe te voegen aan de wedstrijd. Scheelt weer extra werk. Een wedstrijdcoördinator op meerdere wedstrijden toevoegen doe je zo!
Stap 5. Registreer 1 of meerdere personen als Wedstrijdsecretaris mDWF
Leg de nodige personen binnen de vereniging vast in de administratie als Wedstrijdsecretaris mDWF. De Wedstrijdsecretaris mDWF kan altijd als back up functioneren, want als de club alles op orde heeft dan hoeft de Wedstrijdsecretaris mDWF er eigenlijk niet eens aan te pas te komen. Máár, deze wedstrijdsecretaris heeft de mogelijkheid om:
• Wedstrijden officieel af te gelasten
• Voorafgaand de wedstrijd het wedstrijdformulier vanuit de KNVB Wedstrijdzaken app als PDF te mailen/delen met anderen
Kortom, erg belangrijk dat je de juiste personen als Wedstrijdsecretars mDWF registreert. Iemand als Wedstrijdsecretaris mDWF registreren doe je zo!
Extra tip over het printen van het ingevulde wedstrijdformulier na de wedstrijd
Wil je het volledig ingevulde wedstrijdformulier na de wedstrijd printen? Dat kan vanuit Sportlink Club.
Extra tip over bezwaar maken op het wedstrijdformulier

In onderstaand bericht staat hoe te handelen m.b.t. het digitale wedstrijdformulier en voor welke teams het van toepassing is.

De werkwijze en procedure van digitale wedstrijdformulier verandert, lees hieronder voor wie het geldt en het belang dat ieder team via de daarvoor aangewezen persoon zaken zoals de scheidsrechter kan ondersteunen.


Het mobiele wedstrijdformulier (mDWF) wordt gebruikt voor alle competitie- en bekerwedstrijden vanaf de JO12 en MO12. Het “oude” DWF is niet meer beschikbaar. Ook het senioren 7 tegen 7 voetbal geeft de uitslag door via de Wedstrijdzaken app. Voor Onder 8 t/m Onder 11 is er geen verandering. Geen gebruik mDWF, maar de uitslag invoeren via Sportlink Club.

De gebruikers van de Wedstrijdzaken app kunnen alleen registreren en inloggen met het e-mailadres dat vastligt in jullie ledenadministratie.Zorg ervoor dat de teamindeling is verwerkt in de Bondsteams-administratie in Sportlink Club. Dat is de basis voor het invullen van het formulier. Zet ook per team de trainer-coach en de teammanager in het bondsteam.
De teammanager heeft in de Wedstrijdzaken app de extra mogelijkheid om de fotootjes voor de digitale spelerspassen van zijn teamleden aan te passen. Bewaak en zorg ervoor dat alle spelende leden tijdig een goede foto hebben. Bestaande foto’s kunnen vervangen worden tot 1 november.
De Wedstrijdzaken app wordt, net als andere apps, zo nu en dan ge-update. In de week van 21 augustus komt er weer een update. Deze update zal o.a. functies bevatten voor de controle op het spelregelbewijs, de controle op de trainerslicentie, het invullen van tijdstraffen en het kunnen delen van de pdf wedstrijdformulier. Allemaal bekende functies in het “oude DWF”, die nu ook terugkomen in het mDWF.
In de week van 21 augustus komt er ook een update van de voetbal.nl app. De nieuwe app ziet er compleet anders uit en kent veel nieuwe opties. Erg handig is dat je met één account kan inloggen in zowel de Wedstrijdzaken app als de nieuwe voetbal.nl app.
Beide apps zijn in principe aanvullend op elkaar en bedienen deels verschillende doelgroepen. De voetbal.nl app is voor elke voetballiefhebber, leden en niet-leden van een voetbalvereniging, die programma’s, uitslagen en standen van hun favoriete teams wil zien. De Wedstrijdzaken app is in eerste instantie bestemd voor de leden die een rol spelen bij het invullen van de wedstrijdformulieren. Niet elke speler hoeft deze app dus in gebruik te nemen.
De KNVB en Sportlink helpen je natuurlijk graag. Ga naar https://www.knvb.nl/mdwf om alle veel gestelde vragen, handleidingen en instructievideo’s te raadplegen. Zorg ervoor dat alle betrokkenen binnen jouw vereniging op de hoogte zijn en deze informatie kunnen gebruiken. Voor vragen richt je dan tot de aangewezen wedstrijd- secretarissen. Als vereniging zijn we zelf verantwoordelijk voor het invoeren van de juiste e-mailadressen in je ledenadministratie. Zorg ervoor dat de juiste e-mailadressen bekend zijn en geregistreerd staan zodat er geen problemen ontstaan bij het inloggen in één van de apps. Medewerkers van Sportlink (de Servicedesk) zijn niet bevoegd om ledengegevens te wijzigen. Deze gegevens kunnen alleen worden gewijzigd door de daartoe bevoegde verenigings bestuurders. Indien noodzakelijk dient men contact op te nemen met het betreffende afdeling (Jeugd of Senioren) bestuur.
De KNVB wil graag benadrukken dat in de eerste weken iedereen in zijn/haar eigen tempo zal moeten wennen aan het werken met het mDWF. Het kan zijn dat iemand geen (geschikte) mobiele telefoon bezit of de app (nog) niet heeft geïnstalleerd. Officieel is de ontvangende vereniging verantwoordelijk voor het faciliteren van de app. We roepen iedereen op elkaar te helpen bij het invullen van het mDWF, dus ook de tegenstander en de scheidsrechter. Allemaal in het belang van ons voetbal.


Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend