​In memoriam: Cees de Wit   |   27 - dec - 2023

In memoriam: Cees de Wit

Wat hebben we met en om Cees gelachen.
Zo staat Cees voor s.v. Westfriezen op het netvlies.

Vrijdag 24 december is Cees de Wit op 75-jarige leeftijd overleden. De kinderen Jolanda, Maurice en Robin en de kleinkinderen moeten hun vader en opa missen. Het ging al enige jaren niet goed met Cees. Waar Cees jarenlang met veel schik op de voorgrond trad, was het de anonimiteit waarin hij verdween.

Cees was in verschillende periodes (1979 tot 2005) actief voor s.v. Westfriezen. Als penningmeester van het Algemeen Bestuur en later vervulde Cees deze functie ook met plezier bij het Senioren Bestuur. Hij maakte als bestuurder de grote verbouwing van de kleedkameraccommodatie mee en was betrokken bij het 75-jarig jubileum van onze club. Cees ontving voor zijn vrijwillige inzet, de  Zilveren Waarderingspeld van s.v. Westfriezen. Hij staat vereeuwigd in het glas-en-lood van onze kantine!

Het Westfriezen clubblad, daar had Cees wat mee. In 1970 kwam dat van de grond en er moest een naam worden verzonnen. Cees bedacht de naam “De Krijtkreet”. Een samensmelting van sportpark ’t Krijt en het trotse borstgetrommel van en over onze club. Jaren bracht Cees de clubbladen rond in regio Hoorn. Dat deed Cees op de fiets, in de bekende “slow motion” tred.

Cees doorliep als speler vele teams, maar de meeste furore scoorde hij met het “Het Oude Vijfde” en later bij het Double J team, dat werd geshirtsponsord door zijn zwager Peter Verbiest. Het nazitten was direct het hoogtepunt van het wekelijkse uitje naar ‘t Krijt. Een borrel en als het kon even wat eten: dat laatste deed Cees op smakelijke wijze. In het clubblad werd het beeldend omschreven “Cees de Wit schranste de tosti’s op een onovertroffen manier. Als een volleerd kunstmeststrooier liet Cees zijn hele team culinair meegenieten”.

Later decoreerde het clubblad hem tot Keesje Tippel. Cees kon de hoge noten bij zijn feestband Quasi Modo, waar hij zong en het orgel bespeelde, niet meer raken. Een operatie aan zijn poliepen moest dat verhelpen. In het ziekenhuis kwam alles op Cees af en hij mocht er ook al niet roken. Dus tippelde Cees, zonder iets te melden, het ziekenhuis uit. Er werd veel met en om Cees gelachen. Het was een mooie tijd met deze graag geziene gast van het dorp.

s.v. Westfriezen wenst de kinderen en familie sterkte toe met het verlies van Cees.

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend