Johan Jong krijgt de zilveren speld   |    5 - apr - 2017

Johan Jong 50 jaar scheidsrechter en heeft daarvoor de zilveren waarderings speld van SV Westfriezen ontvangen op 2 april 2017.

Tijdens de Westfriezen Supporters dag besteden wij aandacht aan het fenomeen Johan Jong. 50 jaar scheidsrechter is een bijna unieke prestatie. Johan een scheidsrechter met een geheel eigen stijl, die zich het best laat omschrijven als alom aanwezig, scherp fluitsignaal, heel secuur met de plaats van inworp of vrije schop en een grote hekel aan commentaar en gemeen spel. Dus spelers zijn gewaarschuwd want je kan zomaar voor een aantal minuten naar de kant verwezen worden. Legendarisch is douchen en wegwezen, toen de maat meer dan vol was. De speler in kwestie luisterde heel goed, ging douchen en kwam keurig gedoucht weer het veld in.
Het is ontzettend knap dat Johan zich al zolang staande houdt tussen bet weterende voetballers, grensrechters met een sterk gevoel voor het verzamelen van punten voor het eigen team en supporters met een vaak geheel ondeskundige mening.
Nu Johan bijna 70 jaar is, draait hij zijn hand niet om voor een wedstrijd van al of niet puberende jeugdige voetballers op zaterdag en aangevuld met een wedstrijd of meer op zondag. En nog steeds vergezeld door zijn karakteriserende eigen wijze van fluiten. Geen geintjes, scherp fluitsignaal en opzienbarende gebaren zijn en blijven zijn handelsmerk.
Verder was er in vervlogen tijden het Double J team waar Johan de vaste fluitist van was en die in de analen geboekstaafd zijn als prima na-zitters en vooral bij thuiswedstrijden bijna onverslaanbaar. Of daar een verband in gezocht moet worden is onduidelijk , er zijn in iedere geval tot op heden geen zaken van match fixing bij dit team in de media verschenen.
Johan is en blijft een scheidsrechter die we nog graag in het weekeinde op het veld willen zien en we hopen dan ook dat hij ondanks het bereiken van zijn respectabele sportleeftijd van 70 jaar hij nog een flink aantal jaren in gezondheid leiding mag geven aan spelers die in het veld soms weerbarstig zijn, maar na afloop voor het merendeel dankbaar zullen zijn dat een man in het scheidsrechters pak hen een plezierige wedstrijd heeft bezorgd. Het is niet voor niets dat Johan in 2007 de gouden scheidsrechters speld van de KNVB heeft ontvangen bij zijn 40 jarig jubileum. En daarom zet het bestuur van SV Westfriezen scheidsrechter Johan Jong vandaag in het zonnetje na afloop van de wedstrijd WESTFRIEZEN 3 – WOUDIA 2 vanwege 50 jaar arbitrage.

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend