Kampioen WF1 legt lamlendig VVW over de knie en wint ook 3e periode   |   30 - mei - 2022

“Mooi afscheid”

 

WF1 heeft in zijn eerste wedstrijd als kampioen laten zien waarom. Een lamlendig VVW, al geheel uitgespeeld dit seizoen, liet zich naar de slachtbank leiden. Uiteindelijk bleef de teller op 6-0 steken. Een wedstrijd waarbij ook afscheid werd genomen van drie WF-iconen, Bert van Diepen, Dave Beerepoot en Stefan Punter, samen goed voor 34 selectieseizoenen. En passant werd ook nog de 3e periode binnen gehengeld….dit seizoen is het mooi om lid te zijn van WF!!

 

Hek van de dam

Doordat er afscheid werd genomen van de drie genoemde spelers waren er een aantal aanpassingen. Stefan stond tussen de palen, Bert begon op rechtsback en als aanvoerder en helaas begon Dave vanwege een blessure op de bank. Hij zou later wel nog even invallen om vlak daarna samen met zijn twee kompanen te worden uitgeluid. Dit nam niet weg dat WF1 er een goede wedstrijd van wilde maken. Integendeel, vanaf het beginsignaal werd het heft stevig in handen genomen en werd VVW terug gedrongen. Het duurde 17 minuten alvorens de trotse kampioen op 1-0 kwam. Na een steekpass van Chiel Steenman rondde de mee opgekomen Mitchell Gieltjes alleen voor de keeper bekwaam af. Hierna was het hek van de dam en met name op het middenveld waanden Boyd Bartele, Chiel, Jim Broers, Tom Overtoom en Youri Akkerman zich bij tijd en wijle in een speelparadijs. De bezoekers gaven dusdanig veel ruimte dat de ene na de andere mooie combinatie op de kunstgrasmat werd gelegd. Als resultaat hiervan mocht Tom twee keer het eindstation zijn en dus werd er een 3-0 ruststand bereikt.

WF-haasje voor de Jager

Na rust bleef het gaspedaal ingedrukt en vrij snel kwam ook topscorer Wesley Mak op de borden. Uit een corner van Youri kopte hij in, de bal werd blijkbaar achter de lijn met de hand gestopt en dus 4-0. In de 65e minuut werden de drie afscheidnemers een publiekswissel gegund, in een ware erehaag verlieten zij voor de laatste keer het WF-hoofdveld. Denny Knol, Oscar en Remco van Beek waren hun vervangers. Direct hierna voltooide Tom zijn hattrick, op een voorzet van Oscar tikte hij in twee instanties binnen. Hij werd direct hierna gewisseld voor een debutant in de hoofdmacht. Vince de Jager verving hem en zal daarom binnenkort zijn WF-haasje ontvangen. Er zou in het restant nog een goal vallen en dit was qua combinatie de mooiste. Wesley stapte intelligent over de bal heen en kapitein Boyd stak hem daarna met heel veel liefde weg. De afronding van Wesley was resoluut en bepaalde met zijn 22e van het seizoen de eindstand op 6-0.

In deze laatste thuiswedstrijd dus veel blije gezichten in allerlei opzichten. Zoals gezegd ook nog een prijs, de 3e periode werd met overmacht gewonnen. Volgende week maandag 2e Pinksterdag gaan we nog op bezoek in Medemblik voor de laatste wedstrijd van een memorabel seizoen.

WF1 – VVW          6 – 0

Toeschouwers: 332

17. 1-0  Mitchell Gieltjes (Chiel Steenman)
23. 2-0 Tom Overtoom (Chiel Steenman)
43. 3-0 Tom Overtoom (Wesley Mak)

48. 4-0  Wesley Mak (Youri Akkerman)
67. 5-0  Tom Overtoom (Oscar van Beek)
81. 6-0  Wesley Mak (Boyd Bartele)

Opstelling WF1: Stefan Punter (65. Denny Knol), Bert van Diepen © (65. Oscar van Beek), Mitchell Gieltjes, Nick Rood, Jasper Kraijer, Chiel Steenman, Boyd Bartele, Tom Overtoom (67. Vince de Jager), Jim Broers, Youri Akkerman (51. Dave Beerepoot, 65. Remco van Beek), Wesley Mak

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend