KGB - WF   |   26 - okt - 2021

WF1 vergeet door te drukken tegen fysiek KGB

WF1 heeft zijn eerste punten verloren in de uitbeurt tegen KGB. De ploeg uit Bovenkarspel vertoeft nog in de onderste regionen. Op papier wellicht heel kansrijk, in de praktijk bleek al snel dat het een lastige wedstrijd zou worden. Lang leek het erop dat de koploper de winst zou binnen halen, maar vijf minuten voor tijd viel toch de 1-1.

Snel van voet naar voet

Zonder kapitein Boyd Bartele, die een schorsing van 1 wedstrijd uit zat, startte WF1 wel weer sterk aan de partij. KGB werd op eigen helft vast gezet en dit leverde veel balbezit op voor WF1. Al snel bleek ook  het strijdplan van KGB duidelijk. Met veel agressie en fysiek spel werd WF1 bestreden. Dit is het goed recht en WF1 moet maar zorgen dat het zich hier tegen wapent. Voorwaarde is dan wel dat de bal snel van voet naar voet gaat en dat bleek niet helemaal op orde. Daardoor ontstonden er toch wel veel duels. Toch wist WF1 zich goede kansen te verschaffen. Vooral Wesley Mak kwam een paar keer in schietpositie, maar het vizier stond niet op scherp. Een kopbal van Tom Overtoom ging maar net langs de verkeerde kant van de paal. KGB liet zich overigens ook niet onbetuigd. Doordat WF1 soms slordig was in de opbouw, kreeg de thuisploeg enkele aardige schietkansen, maar Mitchel Langereis hoefde zich niet bovenmatig in te spannen. Hij was echter wel kansloos op een eigen inzet van Nick Rood, maar zijn onbedoelde kopbal ging via de paal weer het veld in.

Dodelijk

In de rust werd met elkaar afgesproken om het iets anders neer te zetten. Dit had vrij snel effect, want binnen 2 minuten was daar de voorsprong. Een goede aanval over rechts kwam bij Jasper Kraijer. Hij gaf een lage strakke voorzet en nu was Wesley wel dodelijk. Zijn strakke volley was de keeper te machtig, 0-1. Een heerlijk moment natuurlijk en wellicht een voorbode om door te drukken. De wil was er absoluut wel, maar er waren teveel onnauwkeurigheden. Elke keer als er een gevaarlijke situatie kon worden gecreëerd, was of de pas niet goed of zat er een Bovenkarspeler been tussen. Naarmate de wedstrijd vorderde, moest ook het karakter getoond worden zoals dat vorige week gebeurde. En je weet ook dat bij deze stand de tegenstander er in kan blijven geloven. Helaas werd dit dan ook bewaarheid. Een corner vijf minuten voor tijd werd van dichtbij hard in gekopt, 1-1. Op basis van inzet en strijd verdiende de thuisploeg deze ook wel, maar WF1 was voetballend overduidelijk beter. Maar dat telt op zo’n moment niet. Toch gingen de punten bijna nog mee. In blessuretijd ging een vrije trap van Chiel Steenman langs alles en iedereen, maar belandde op de buienkant van de paal.

Zodoende dus het eerste puntverlies in dit seizoen. Voorwaar nog steeds een goede seizoenstart, maar je wilt altijd beter. Het mooie is dat je de week erop weer de kans hebt om het recht te zetten. Dan komt Con Zelo op bezoek in Zwaag. WF1 zal getergd zijn om deze misstap recht te zetten.

KGB – WF               1 – 1