Lintje voor Bernd Laan   |   27 - apr - 2024

Het heeft de koning behaagd Bernd Laan te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Op vrijdag 26 april 2024 werd Bernd verrast in een volle Oosterkerk in Hoorn. De altijd vrolijke en olijke Bernd is een Zwaager die zich op vele fronten inzet of heeft ingezet voor de Zwaagse gemeenschap.

Bernd werd  bij Westfriezen in 1988 handbalvoorzitter. De nog jonge Bernd zorgde ervoor, dat de handbaltak in van der Laan Elektrotechniek haar eerste hoofdsponsor kreeg. Het was Bernd een doorn in het oog, dat het toenmalige handbalveld, dat achter op het complex tegen de Koewijzend aan lag, in een verdomhoekje was weggestopt.  In de zomer van 1992 werd het handbalveld verplaatst naar de voorkant van het complex, waar het tot toen een soort veredelde stortplaats was. Een schitterend nieuw handbalveld werd het visitekaartje van de club. Volgens Bernd Laan kroop met deze verhuizing de handbaltak nu definitief uit haar schulp. Het was tevens zijn laatste daad als handbalvoorzitter in 1993.

Daarnaast is Bernd al 20 jaar vrijwilliger van Westfriezen. Kantinedienst draaien beheerst Bernd tot in alle finesses. Zijn kantineploeg staat garant voor gezelligheid. Er wordt hard gewerkt en er wordt sfeer gecreëerd door de juiste feestmuziek te draaien. Bernd zijn gulle lach onderstreept, dat iedereen dan geniet en trots is op s.v. Westfriezen. Een taak waarin hij nog steeds actief is. 

Niet alleen voor de Westfriezen heeft Bernd zich verdienstelijk gemaakt. Ook heeft Bernd de Zwaagse Dorpsveiling opgezet. Hij was actief in de Zwaagse Jeugdraad en het CDA waar hij de politiek opsnoof. Ook carnavalsvereniging Het Masker kon op zijn inzet rekenen. Nadat hij Prins Carnaval van Zwaag was geworden, strikte men hem voor Vorst van Het Masker. Bernd leidde het Zwaagse carnaval van 2013 tot 2022. Een alaaf voor de wijze waarop Vorst Bernd dit evenement door de woelige coronajaren heen loodste. Hiermee werd de verbondenheid van het dorp gewaarborgd. Alaaf! 

Op koningsdag kunt u proosten met Bernd en zijn Anja, die hem altijd de ruimte heeft gegund, op sportcomplex ’t Krijt van Westfriezen.
Hij zal er vast en zeker zijn! Hiep, hiep hoera voor onze Westfriezen supporter! WF feliciteert Bernd en Anja!

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend