Oud WF voorzitter Pe Buis in herinnering!   |   23 - mrt - 2022

Zaterdag 19 maart is onze oud Westfriezen voorzitter Pé Buis op 87 jarige leeftijd overleden.

Pé Buis was de eerste voorzitter van omni-vereniging s.v. Westfriezen. In de jaren zeventig kwam de handbal, naast het voetbal, ook op sportpark ´t Krijt. Pé smeedde er één grote club van, met een nieuw kader van afdelingen, met iedere afdeling een eigen bestuur. Zo kon er adequater vergaderd worden. Een kader dat tot op de dag van vandaag nog steeds uitstekend werkt.
Voorzitter Pé ging in die tijd bij de vergaderingen langs van de handbal-, voetbal- en kantine commissie. Later draaide Pé dit om, waarna eenmaal per maand de voorzitters van de handbal, voetbal en kantine bij elkaar kwamen, om het wel en wee te bespreken van de club.
In mei 1977 opperde Pé als voorzitter van Westfriezen, die ook actief betrokken was bij de handbalafdeling, dat het tijd werd dat de handbalspelers voortaan, net als de voetballers, in het geel-wit gingen spelen. Hiervoor speelde de handbaltak in het blauw. Wie had dat gedacht, maar de slimme Pé Buis kreeg het voor elkaar: één club... met ook nog eens dezelfde clubkleuren; geel-wit.

Naast voorzitter, was Pé ook actief supporter van het eerste team, maar ook fan van zijn opa-zeggers bij de voetbal en handbal. En als gezin Buis was men jarenlang shirtsponsor door de kapsalon “Maison Avenir” van Mariët en Tanja, gelegen naast het Zwaagse gemeentehuis.
Pé kon niet alleen verstandig praten over voetbal… hij was zelf een hele bekwame middenvelder. In de jaren zestig speelde Pé met zijn broer Wim, Henk Knol, de Lanen en Jan “Krul” Jong in het eerste elftal, met het 75 jarig jubileum kwamen de vedettes van weleer nog een succesvol in actie.

Pé was een echt dorpsfiguur, die als fruitteler de kost verdiende aan de Dorpsstraat Zwaag. Sociaal betrokken bij het wel en wee van het dorp. Dat was carnavalsvereniging Het Masker niet ontgaan en in 1985 werd Pé Buis, Prins Carnaval van Zwaag, als Prins Petrus met hun dochters Mariët en Tanja aan zijn zijde. Pé Buis, de man die mooi kon grijnzen en met zijn cynische humor de zaak wakker kon houden: we gaan hem missen !

s.v. Westfriezen wenst de familie Buis alle sterkte toe
om dit verlies een mooie plek te geven.

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend