Piet Roos ontvangt de Zilveren Waarderingsspeld van WF   |   25 - mei - 2023

Piet Roos … wie kent hem nou niet? In 2007 de club binnen geslopen, als scheidsrechter en in dat jaar benoemd als algeheel Secretaris van de SV Westfriezen. Het postadres van onze mooie club werd de Drieboomlaan in Hoorn, maar met een voorzitter met postadres Blokker… was dit geen probleem.

Piet bleek in het bezit van een hele brede bezem, waar enorm veel taken bij pasten. Piet zijn vrouw Aaf zag dit met glunderende ogen aan. Het centrum van de stad is immers op loopafstand, dus Aaf vermaakte zich wel.
Piet ging dus naast scheids … aan de slag als secretaris, maar voegde daar vrij snel het kleding verhaal aan toe. Bestellingen doen, door naar de drukkeen alle kleding weer tijdig op het juiste adres afleveren. 
Omroeper bij thuiswedstrijden was uiteraard geen probleem om erbij te doen, en ook redactie lid voor website en presentatie gids was voor jou ook een peulenschil.
Contactpersoon voor de BSO en voor de gemeente het bewaken van het complex en onderhoud, daarvan kon er vanzelfsprekend ook wel bij.  Reclameborden bestellen, nieuwe dug-outs; bel Piet.
Als vader en opa van een mooi gezin, leek ook de rol als gedrag coördinator voor jou bestemd. Ik heb er een paar keer getuige van mogen zijn hoe Piet deze rol aanpakte...en dat is zeer professioneel en heel vaak met goede afloop en tevreden partijen.
Koningsdag en contact met de commissie van deze dag…Piet regelt dat. Omroepen van het Jeugdtoernooi en het legionella circus was bij Piet in veilige handen.

Een paar jaar geleden gaf Piet aan het iets rustiger aan te willen doen en met kleine stapjes de landing in te gaan zetten…ofwel...Piet gaf aan ooit te willen stoppen met een flink aantal taken.
Loslaten was een werkwoord wat bij Piet niet leek door te dringen en toen Piet heel terecht zijn lintje mocht ontvangen in 2020, heb ik gemeld dat het niet zozeer loslaten moet zijn…maar anders vasthouden.

Inmiddels hebben we een aantal taken overgedragen gekregen ;  3 personen doen de kleding en 4 anderen hebben de resterende  taken overgenomen. Ook het opstellen van het wekelijkse programma, veldindeling en kleedkamerindeling doe je nog steeds...maar ook deze vacature is inmiddels ingevuld. Zo zie je maar wat 1 man in al die jaren voor bergen werk heeft verzet.
Piet,  kind van de club , zou geen passende titel voor je zijn...maar meer een zorgzame vader van de club…misschien past beter ; een zeer betrokken en overbezorgde vader van de club.
Vele jaren stond je achter de microfoon om de opstelling, de vele doelpunten en ander nieuws om te roepen. En uiteraard de vele wissels.

Vandaag krijg jij van ons allemaal een publiekswissel. Als blijk van dank en waardering heeft het bestuur gemeend jou te gaan bijschrijven in het glas in lood als drager van de Zilveren waarderingsspeld.  Als Aaf deze bij Piet wilt opspelden, dan is het plaatje compleet.   Al wil dat niet zeggen Aaf dat Piet nu klaar is bij de club. Hij krijgt wel een kleinere bezem, misschien wel een klein stoffertje voor de laatste paar kruimels die er nog blijven liggen.

Piet, namens alle leden, supporters en vrijwilligers, bedankt voor jou ( bijna) niet te evenaren tomeloze inzet voor de club, een heel groot en warm applaus

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend