Pijnlijke nederlaag WF2   |    6 - mrt - 2018

Pijnlijke nederlaag WF2
“Ondergrens lager dan gehoopt”

Voorbeschouwing
Na vorige week geflatteerd te hebben verloren van buurman De Spartanen staat er weer een belangrijke wedstrijd voor de deur. We mogen op bezoek bij een lager geklasseerde tegenstander en die zijn schaars in onze positie. Geel-Wit uit Haarlem staat op plaats 13, maar is in de winning mood. Met drie overwinningen op rij is de gedoodverfde degradatiekandidaat omhooggeklommen. De thuiswedstrijd ging ondanks dramatisch voetbal vrij gemakkelijk met 3-1 gewonnen. Kan WF2 een einde maken aan de reeks nederlagen en Geel-Wit onder zich houden op de ranglijst?

Haarlem, 4 maart 2018

Geel-Wit 2 – Westfriezen 2
De voorbereiding was weer alles behalve ideaal deze week. Door de lijst afwezigen die elke week alleen maar langer wordt, moesten een groot aantal sterkhouders met het vlaggenschip mee. Keizer en Bakker waren gelukkig bereid om het zwalkende elftal op de been te houden en zodoende reisden wij met 13 man richting Haarlem.

Al snel bleek bij velen niet het besef aanwezig te zijn dat deze, toch belangrijke, wedstrijd in ons voordeel beslist moest worden. Waar je buitengewoon veel inzet en strijdlust zal verwachten was eerder het tegendeel waar. Duels werden verloren en een geelhemd was vaker te laat dan op tijd. Dit speelde het spel van de thuisploeg in de kaart en resulteerde dan ook in een snelde 2-0 achterstand. Met lange ballen van achteruit, die werden doorgekopt wist Geel-Wit voortdurend gevaarlijk te worden. Hieruit ontstonden dan ook de twee tegengoals. Westfriezen wist er op zijn beurt vrijwel niets tegenover te zetten en grossierde vooral in onnodig balverlies. Wanneer WF eindelijk wat beter in zijn spel komt, volgt al snel de aansluitingstreffer. Een toegewezen vrije schop werd achter de gelegenheidskeeper geschoten. Wat het startsein had moeten zijn voor een stormloop op het vijandige doel, eindigden in een nieuwe tegengoal binnen 30 seconden. Ook deze was vrijwel identiek aan de eerste twee tegengoals. Westfriezen 2 bleek erg hardleers want nog voor de rust wordt de uitstekend keepende Thijs getrakteerd op een vierde tegengoal én ook deze had erg veel weg van de voorgaande drie, al mocht de afronding er zeker zijn.

In de rust werden er verwijten in overvloed gemaakt, maar de conclusie van het verhaal was toch echt dat we het aan onszelf te wijten hadden. Na de rust was er dan ook een totaal ander spelbeeld, Westfriezen dicteerde dit keer wel en ging opzoek naar de aansluitingstreffer. Maar wat men ook maar probeerde hij ging er niet. Met meerdere keren het aluminium en een paar buitenkansjes was het geluk niet aan onze kant. Wanneer de 5-1 uit het niets in ons netje ligt is ons verzet zoals vanouds gebroken. Dit resulteerde in een beschamende 7-1 nederlaag tegen de nummer 13 uit de competitie.

Nummer 13 is de positie die wij dan ook nu innemen. Met slechts 3 punten minder dan de nummer 9 én drie punten meer dan plek 14 (rechtstreekse degradatie), ligt het onderaan de competitie erg dicht bij elkaar. Met nog 6 wedstrijd op een rij tegen rechtstreekse concurrent dus nog mogelijkheden genoeg. Wel van belang dat de mannen van WF2 gaan beseffen waar zij staan op de ranglijst en dat er dan andere wetten gaan gelden. Op naar volgende week, wanneer wij mogen aantreden tegen laagvlieger VVW.

Geel-Wit – Westfriezen
’11 1-0
’17 2-0
’34 2-1 Berends)
’35 3-1
’42 4-1
’68 5-1
’71 6-1

’79 7-1

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend