Puntendeling in burenruzie   |   24 - jan - 2019

Puntendeling in burenruzie!

“Zwaag en Wognum zijn elkaars gelijken”

Voorbeschouwing

De winterstop is eindelijk tot zijn einde gekomen voor Westfriezen 2. Een ploeg die de winterstop in is gegaan met drie opeenvolgende nederlagen tegen laagvliegers. Reden genoeg om tijdens de winterstop niet stil te zitten en dat hebben we dan ook niet gedaan. Slechts 2 weken werden ons vrijaf gegund, een oefenwedstrijd tegen zaterdag eersteklasser ZOB eindigde in 1-1 en er werd een heus trainingsweekend afgelegd in Groningen. Alles om weer fris aan de start te staan van de tweede seizoenshelft. Er staat ons ook direct een heerlijk affiche te wachten, een heuse derby tegen De Spartanen. Wognum tegen Zwaag en de nummer 7 tegen de nummer 8. Vorig jaar werd er twee keer jammerlijk verloren. Kan WF2 een einde maken aan deze reeks?

Wognum, 20 januari 2019

De Spartanen 2 – Westfriezen 2

Na de winterstop is de selectie alleen maar groter geworden en zodoende zat de bestuurskamer weer overvol. Waar men vooral verbaasd was dat de wedstrijd door kon gaan, gezien het bevroren kunstgras op ons eigen terrein. Eenmaal aangekomen in Wognum bleek deze verbazing terecht, waar het hoofdveld er spekglad en kiezelhard bij lag. Zonder te mokken werd het schitterende geel weer aangetrokken en begonnen we onder een heerlijk winterzonnetje en gesteund door ons vlaggenschip en door onze trouwe supporters aan de eerste wedstrijd van 2019. 

De geelwitte machine begon voortvarend en legde de gastheren het vuur aan de schenen. Het eerste gevaarlijke moment was nog voor de roodwitten, welke onschadelijk werd gemaakt door Bregman. Het vervolg van de beginfase was echter voor de mannen uit Zwaag. In deze fase wist WF de bal snel te veroveren en was het ondanks het veld in staat om de bal naar de goede kleur te krijgen. Uit één van aanvallen werd aanvaller Brandhoff onreglementair afgestopt op de punt van de ‘zestien’. Uit de toegekende vrije trap wist Peschier de bal met zijn linker panklaar op het hoofd van Schotten te lepelen, Schotten gaf op zijn beurt de bal precies genoeg richting mee om deze in het vijandelijke doel te laten belanden. Een terechte voorsprong die helaas niet lang vastgehouden kon worden. Een afgeslagen voorzet werd door een Spartaan goed binnen geschoten, al zat keeper Thijs er nog aan met zijn vingertoppen. Deze gelijkmaker was een flinke domper en werd slecht verwerkt, gezien het vertoonde spel in de rest van de eerste helft. Ondanks het matige vervolg wist WF de schade te beperken en met een 1-1 stand de kleedkamer op te zoeken.

Ongewijzigd begon Westfriezen aan de tweede helft. De tweede helft lag de wedstrijd een stuk meer open dan de eerste. Beide ploegen hadden het gevoel dat er meer te halen viel en gingen dan ook voor de overwinning. De thuisploeg werd vooral gevaarlijk uit standaardsituaties, één corner moest zelfs van de lijn worden gehaald door aanvoerder Van der Laan. Westfriezen wist gevaarlijk te worden met schoten van afstand, waarbij Steenman er het meest dichtbij was. Zijn droge schuiver spatte uiteen op de paal. Westfriezen bleek met een overvolle bank de fitste van de twee. Nonnekes en Kuipers werden gebracht voor de nodige snelheid en Kroonenburg maakte na een jaar blessureleed zijn rentree op het voetbalveld. Waar WF de jacht naar de driepunter bleef voortzetten was de grootste kans voor de Wognummers. Een rood-witte kon vanaf vijf meter vrij inschieten, maar een geweldige reflex van Thijs zorgde ervoor dat de wedstrijd in een verdiend gelijkspel eindigde.

Na drie nederlagen wist WF eindelijk weer een punt toe te voegen aan het totaal al schiet met een gelijkspel niet veel op. Gezien het lastige programma dat de ploeg uit Zwaag tegemoet gaat, wel een welkom punt. Volgend weekend komt koploper Velsen op bezoek en dan zullen we er weer hard tegenaan moeten gaan. Graag tot dan!

De Spartanen – Westfriezen

’19 0-1 Schotten (Peschier)

’26 1-1

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend