QR code check bij entree WF wedstrijden   |   16 - nov - 2021

Beste ouders en leden van s.v. Westfriezen,

Zoals bekend zijn alle sportverenigingen sinds kort verplicht om bezoekers aan sporthallen en gebouwen op sportcomplexen te checken op QR codes. Ook bij de Westfriezen hebben wij de zorgplicht om dit uit te voeren of we het er nu wel of niet mee eens zijn, doet er niet toe. Middels dit bericht vraagt het Algemeen Bestuur jullie medewerking. Samen dragen we zorg voor onze club.

Alle afdelingen doen hun bijdrage per team op de momenten dat het nodig is. Dus de Handbal verzorgt de controle in de sporthal, de Jeugdafdeling voetbal op zaterdag en de Senioren afdeling voetbal op zondag.
Een team krijgt een tijdsblok om deze in te vullen met 1 of 2 ( ouders van) onze leden.  Het houdt dus in dat (ouders van)leden bij de deur gaan vragen om de QR code te mogen scannen van iedereen die de kantine betreden. Een team vraagt  / wijst 1 of 2 personen aan die het gehele blok van 3 uur de check doen…of 3 personen die elk een uur gaan staan.

Bij binnenkomst wordt de vraag gesteld; mogen wij uw QR code even scannen? De praktijk zal zijn dat velen dit zonder probleem zullen doen…en een enkeling hier een opmerking over zal geven. Als men de QR niet heeft, geef dan het advies om de kantine niet te betreden. Het is zeker niet de bedoeling om hier een discussie over te gaan voeren. Wij kunnen immers niet handhaven, alleen risico beperken.
De Scanner is te downloaden; scanner voor coronacheck.

De afdelingsbesturen delen de teams in, rekening houdend met speeltijden. Tijdens wedstrijd op zondag van het eerste voetbalteam, staat het Senioren Bestuur voetbal stand by in de rust. Ook deze klus gaan we samen klaren, we hopen uiteraard niet voor lang, maar we dienen ons wel zo goed als mogelijk aan de voorgeschreven regels te houden. Mochten er tussentijds wijzigingen zijn, betreffenden berichtgeving vanuit Den Haag, zullen we deze volgen.

Met sportieve groet, en dank voor jullie medewerking,
Algemeen Bestuur s.v. Westfriezen

REGELS PER 12 NOV 2021 voor de sport:

  • Iedereen mag binnen en buiten sporten. De basismaatregelen moeten de kans op besmettingen voorkomen. 
  • Een coronatoegangsbewijs is verplicht op binnensportlocaties, inclusief sportkantines (met uitzondering van afhaal), kleedkamers en andere faciliteiten, voor iedereen vanaf 18 jaar. 
  • Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor amateursporters vanaf 18 jaar die gebruik maken van faciliteiten binnen op sportlocaties, zoals kleedkamers en de sportkantine.
  • Sporten in groepsverband is toegestaan.
  • 1,5 meter afstand houden is niet verplicht bij wedstrijden en trainingen.
  • Houdt u verder aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
  • Rij-ouders bij uitwedstrijden zijn toegestaan, maar houdt dit aantal minimaal. De uitvereniging is baas op eigen terrein.
  • Er is geen publiek toegestaan bij wedstrijden en trainingen in de professionele- en amateursport. Alleen toegang hebben personen die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten. Dit betekent ook dat zowel betaalde personen, als vrijwilligers geen coronatoegangsbewijs hoeven te laten zien op het moment dat zij een functie voor de sport vervullen in een binnensportlocatie. Zodra zij geen taak meer vervullen, worden ze publiek en moeten zij de sportlocatie verlaten. Dit geldt ook voor spelers na de wedstrijd, die worden ook publiek en dienen de sportlocatie te verlaten.
  • Update 12 nov   https://www.rijksoverheid.nl/a...


Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend