Valse start Westfriezen   |   24 - sep - 2018

Valse start Westfriezen

Westfriezen heeft in de openingswedstrijd van het seizoen 2018/2019 punten laten liggen, uit bij Hugo Boys (1-1). Waar Westfriezen sterk aan de wedstrijd begon was het in de tweede helft Hugo Boys wat de stand gelijk trok.

Voor Westfriezen de eerste van acht uitwedstrijden die op gras moet worden afgewerkt. Door de aanhoudende regen schoot de bal hard door maar het lange gras maakte het veld ook weer langzaam. Hier had Westfriezen in de beginfase moeite mee. Het eerste gevaar komt van Hugo Boys. Bert van Diepen die de bal terugspeelt op Stefan Punter, deze verwerkt de bal niet goed en schiet hem in de voeten van de tegenstander. Bert kan met een sliding het schot blokken.

Vanaf dit moment is het Westfriezen wat aanvalt en voor veel gevaar zorgt bij de vijandelijke goal. In de 17e minuut is het de bal van Dave Beerepoot die bij Youri Akkerman komt. Met een knappe steekpass zet hij Danilo Apreda een op een met de keeper. Een bekeken stiftje zorgt voor de 1-0 voorsprong. Hierna kan een voorzet van Dave niet worden binnengelopen door Bart-Jan de Graaff omdat deze net te laat komt. Hierna zakt Westfriezen wat verder in en laat het Hugo Boys meer en meer aan de bal. Hier komt echt voor rust maar een kans uit. De bal wordt met een steekpass tussen Robin Valk en Nick Rood gegeven, waardoor de spits van Hugo Boys een op een met Stefan maar deze kan redding brengen.

Na rust is de eerste fase weer voor Westfriezen. Veel balbezit maar echte kansen komen hier niet uit voort. Het enige gevaar voor beide ploegen komt uit de corners die zij mogen nemen. In de 65e minuut komt Youri in balbezit op de 16 maar in plaats van zelf te schieten biedt hij de kans aan Roy Haarms. Hij schiet echter voor langs. Vervolgens komt Mitchel Gieltjes in het veld voor de niet fitte Youri. Vanaf dit moment is het Hugo Boys wat meer vooruit gaat spelen. In een vervelend duel wordt Bert geraakt op zijn enkel en kan de wedstrijd niet voortzetten. Thaam van Diepen komt voor hem in het veld. Daarna is het een voorzet vanaf de linkerkant die tegen Mitchel wordt aangeschoten waardoor de bal stil ligt op de rand van de 16. Er is geen druk op de bal waardoor er geschoten kan worden en de bal in de kort hoek binnen valt, 1-1.

Westfriezen zet in de laatste fase aan om nog iets te forceren. Dit lukt nog eenmaal met een goede actie van Mitchel waarbij hij met een harde lage voorzet, Danilo een niet te missen kans geeft. Danilo schiet goed in maar een fantastische reactie van de keeper van Hugo Boys zorgt ervoor dat het 1-1 blijft.

Volgende week de thuiswedstrijd op het nieuwe kunstgras tegen promovendus Winkel.

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend