W2 naar laatste 4 bekertoernooi!   |   11 - apr - 2023

“Wilskracht, veerkracht en onoverwinnelijkheid”

Voorbeschouwing

Westfriezen 2 speelt al wedstrijden lang de punten bij elkaar in de competitie! Aankomend paasweekend hopen zij deze reeks voort te zetten in het bekertoernooi. Na overwinningen op RKVV Velsen (Hoofdklasser), Spartanen (1ste klasse) en een buy in de 1/8ste finale is WF2 doorgedrongen tot de laatste 8 van het bekertoernooi. Het bekertoernooi dat begon met bijna 400 teams en is gereduceerd tot nog slechts 8 teams. In deze kwartfinale treffen wij mede 2de klasser SVA in Assendelft. Een lastige maar niet onoverkomelijke tegenstander. Weet WF2 tot de beste 4 van het bekertoernooi te geraken?

Assendelft, 10 april 2023

SVA 2 – Westfriezen 2

Op deze schitterende 2de paasdag werden wij door onze technische staf verwend met een heus paasontbijt. Om 9.00 uur vroeg stond de tafel gedekt en mocht iedereen aanschuiven. Bregman was wel aanwezig, maar was helaas niet fit genoeg en Korrel en Hartnack waren niet fit genoeg om aan te sluiten. Nadat onze maagjes goed gevuld waren en de veel te zwarte koffie genuttigd was vertrokken we richting Assendelft.

Op een mooi, gezellig en met 259 supporters goed gevuld sportpark begonnen we aan deze bekerkraker in de kwartfinale van de KNVB beker. WF2 had vanaf het begin  de zaakjes goed op orde. Het druk zetten was goed georganiseerd en wierp veelvuldig zijn vruchten af en verdedigend stond het als een huis. De geelwitte-machine voerde de boventoon al bleven grote kansen uit. De eerste grote kans was wel direct raak. Hoogland vond met een wereldassist via de maan en hunnies keeper de attente Goevaers. De sluitpost kwam als verliezer uit de strijd en Goevaers was er als de kippen bij om dit buitenkansje te verzilveren. Gezien het spelbeeld was dit een terechte voorsprong en niet veel later leek de 2-0 ook gemaakt te gaan worden. Weer was het Hoogland in de hoofdrol. Binnen de 16 werd hij onreglementair gestuit, maar de scheids vond het te weinig voor een strafschop. Tot en met de rust bleven wij eenvoudig overeind en zodoende gingen wij met een terechte 0-1 voorsprong aan de thee. 

Een terechte positieve stemming heerste tijdens de schaarse thee, maar het besef was er wel degelijk dat er nog 45 minuten gestreden moest worden. Ondanks dat aanwezige besef keken we toch 10 minuten na rust tegen een 2-1 achterstand aan. SVA schoot eerst een vrije trap werelds in de kruising om vervolgens via een kopgoal uit een hoekschop op voorsprong te komen. WF2 leek even in de touwen te hangen, maar herpakte zich mede door een drietal wissels snel in de wedstrijd. In het vervolg golfde de wedstrijd heen en weer zonder dat er grote kansen volgden. Al was SVA in deze fase de bovenliggende partij. WF2 staat echter al jarenlang bekend om hun wilskracht en vocht zich ook vandaag terug in de wedstrijd. Dit begon nadat Brandhoff een tweetal roodwitten in hun hemd zette door ze beide door de benen te spelen. Dit leverde nog niet de gelijkmaker op, maar die viel niet veel later alsnog. Weer was het Brandhoff die een vrije trap binnen schoot. Vanaf de zijkant van het veld werd de bal richting 2de paal geschoten, deze ging voorbij aan iedereen en viel binnen bij diezelfde 2de paal. Waar de thuisploeg de overhand had, was het momentum ineens volledig aan Westfriezen. Goevaers leek de 2-3 op zijn slof te hebben, maar zag zijn inzet voorlangs gaan. Niet veel later was het Brandhoff die een perfect aangesneden vrije trap van Weevers net niet tot doelpunt kon promoveren. Weer niet veel later kopte Mak de bal via een verdediger op de lat. Uit de daaropvolgende rebound vond Rood de keeper op de doellijn. De laatste en grootste kans was voor de gastheren, maar de weer goed keepende Van der Velden kwam als winnaar uit de strijd. Na ruim 90 minuten blies de goed fluitende leidsman voor het laatst en waren wij veroordeeld tot het nemen van penalties.

Bloedstollende penalty-serie!

WF2 had weinig tijd nodig om de eerste 5 nemers aan te wijzen en ging met een goede dosis vertrouwen de loterij tegemoet. Deun won de toss waardoor wij aan de rustige overkant de penalty’s mochten nemen. De eerste 4 werden alle feilloos binnen geschoten, van onze zijde schoten Deun en Brandhoff onberispelijk raak. SVA koos ervoor om de eerste te nemen en zag hun 3de penalty gestopt worden door Van der Velden. In het vervolg schoten ook Kramer en Weevers keurig binnen, waardoor Rood de winnende op zijn voet had. Zijn penalty ging echter via de dwarsligger over en zodoende ging deze bloedstollende penaltieserie verder. Van onze kant schoten Goevaers, De Jager, Mak, Gieltjes, Vloeijberghs en Van der Velden allen onder de grootst mogelijke druk binnen. Nadat beide teams van de eerste 11 penalty’s er 10 hadden binnen geschoten, begonnen we weer opnieuw. Hun 12de penalty ging via de kruising over en toen was het de beurt aan Deun. Onze specialist faalde niet en zorgde voor een heus volksfeest in Assendelft! WF2 plaatst zich na een spektakelstuk voor de beste 4 van de KNVB Beker en gaat aankomende vrijdag de koker in.

Aankomend weekeind ontvangen wij Vitesse’22 in de competitie waar weer alleen de overwinning telt. Want na het succes in de beker willen wij dit uiteraard voort zetten in de 2e klasse!

SVA – WF

’33 0-1 Goevaers (Hoogland)

’48 1-1

’54 2-1

’79 2-2 Brandhoff

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend