“Wederom valt het kwartje verkeerd”   |    6 - apr - 2022

Voorbeschouwing

Vorige week kwam Westfriezen niet verder dan een punt tegen ZAP. Deze week, uit bij LSVV, hoopte de formatie uit Zwaag op meer punten. LSVV stond boven Westfriezen op de ranglijst, maar bij een overwinning voor de ploeg uit Zwaag, zouden bovengenoemde van plek wisselen. De heenwedstrijd eerder dit seizoen werd met hard werken gewonnen met 4-2. Westfriezen had dan ook zeker vertrouwen om de 3 punten uit Zuid-Scharwoude mee te nemen. Kan Westfriezen hetzelfde resultaat neerzetten als bij de heenwedstrijd?

Zuid-Scharwoude, 3 april 2022

LSVV 2 - Westfriezen 2

Waar de geelwitte-machine altijd wel kan beschikken over genoeg fitte knapen, was het spelersaantal deze week karig. Peschier en aanvoerder Berends zitten met blessures langere tijd in de lappenmand. Spits Brandhoff verkoos (logischerwijs) een bierestafette van een week lang boven dit belangrijke affiche. De laatste afwezige was Gieltjes, die wegens familiaire zaken niet aanwezig kon zijn. Zo hield WF 2 nog maar één wisseltje over en kon er gelukkig wel met 11 fitte gasten in het veld om 11 uur worden afgetrapt in Zuid-Scharwoude.

Waar de toss voor WF 2 de laatste weken het hoogtepunt is van de eerste helft, ging dat niet helemaal op voor deze wedstrijd. WF 2 speelde aanvallend en prima zuiver positiespel, dat bij vlagen leidde tot goede aanvallen. Vanuit achteruit werd er veelal voetballend opgebouwd, waarbij gelegenheidsrechtsback Nonnekes, in de volksmond inmiddels ook wel ‘rechtsGreg’ genoemd, vaak kon opstomen tot ver over de middenlijn. Na 20 minuutjes werd een voorzet van rechtsGreg door R. Hoogland net naast gekopt. WF 2 kon ook meerdere malen van afstand de trekker overhalen. Vooral De Putter kreeg een aantal keer de kans om het doel van grote afstand onder vuur te nemen. De ene poging van hem kwam dichterbij de goal dan z’n andere pogingen. Aan het eind van de 1ste helft, waarin WF toch de betere ploeg was geweest, viel de deksel dan toch op de neus. Een lange bal vanuit de verdediging van LSVV kwam wat ongelukkig terecht bij de spits. Deze wist oog in oog met keeper Knol kalm af te ronden. Hierdoor ging WF dan ook met een 1-0 achterstand aan de thee halverwege. 

Tijdens de rust kwam WF 2 tot de conclusie dat dit voetballend een prima wedstrijd was tot nu toe en dat het ook verdedigend prima stond opgesteld. Het plan was dan ook gewoon om op dezelfde voet door te gaan en dan zou die goal echt wel een keer gaan vallen aan de kant van de geelwitte machine. Dit gebeurde in de 2de helft dan ook vrij snel. Kramer werd door rechtsGreg over rechts diep gestuurd. Waar de rest van de aanwezigen in Zuid-Scharwoude dacht dat Kramer voor een voorzet zou gaan, had Kramer het geniale idee om de keeper in enen te verrassen. Met een boogballetje, die akelig veel weg had van een voorzet, passeerde Kramer de keeper in de verre kruising; 1-1. Hierdoor had WF 2 sneller de gelijkmaker gemaakt dan gehoopt en kon er vanaf dat moment worden gevochten voor de winst. In het halfuur dat volgde ging het spel heen en weer, maar volgde er geen grote kansen. In de 80ste minuut werd de bal in het middenveld op een cruciale plek verloren door WF. Hierna volgde een steekbal op de spits van LSVV, waarbij er onenigheid was over de mate van buitenspel. De vaste vlagger aan de kant van WF oordeelde dat laatste man Bregman te laat stapte en vlagde niet. Hierdoor konden de spitsen van LSVV samen op Knol af. Deze was kansloos tegen twee man; 2-1. De geelwitte-machine moest nu volle bak vooruit gaan voetballen en zo de nodige risico’s nemen achterin. Een goeie vrije trap van reserve-aanvoerder Deun kwam bij de tweede paal terecht. Hier stond de Putter klaar om deze bal in te koppen. Laatstgenoemde kreeg echter een duw in zijn rug en kon hierdoor niet bij de bal. De arbiter, die verder een prima pot floot, legde de bal onterecht niet op de stip. Het bleek het laatste moment van hoop voor WF2. In de omschakeling kwam LSVV er met veel man uit. Dit werd zorgvuldig uitgespeeld en zo kwam er in de laatste minuut 3-1 op het scorebord te staan. De goal was ook het laatste moment van de wedstrijd en zo floot de scheids af bij een 3-1 eindstand. 

Wederom geen punten voor de formatie op Zwaag. Het goed voetballende elftal werd niet beloond voor hun goede spel. De kansen werden aan de andere kant wel gemaakt en zo viel het kwartje helaas de verkeerde kant op. Volgende week zondag komt Volendam op bezoek op ’t Krijt. Het beloofd een zware pot te worden, maar Westfriezen hoeft zeker niet onder te doen als het op dezelfde wijze speelt als vandaag tegen LSVV.

LSVV – Westfriezen

’40 1-0

’50 1-1 Kramer (Nonnekes)

’80 2-1

’90 3-1

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend