Westfriezen 2 door het ijs!   |    5 - dec - 2017

Westfriezen 2 door het ijs!

“Wedstrijd duurt dit keer 45 minuten te lang”

Voorbeschouwing

Na de beschamende en veel te dikke nederlaag van het vorige weekend waren de mannen van WF2 gebrand op revanche. Door de vele nederlagen op een rij zakt WF ook steeds verder weg op de ranglijst, maar nog bovende gevreesde onderste vier plaatsen. Dit weekend staat er een wedstrijd tegen De Zouaven op het programma. De Zouaven doen mee in de subtob van de eerste klasse en is dan ook een gedegen tegenstander. Een overwinning is gewenst, niet alleen voor de nodige drie punten maar ook om uit de negatieve sleur te komen. Kan Westfriezen eindelijk weer eens punten pakken?

Grootebroek, 3 december 2017

De Zouaven 2 – Westfriezen 2

Ook deze zondag weer grote personele problemen voor de haperende geelwitte machine. Keizer moest weer opgetrommeld worden en nieuwe speler Schotten mocht na 1 keer meetrainen mee als enige fitte wissel. Het strijdplan voor vandaag was ook eenvoudig. Met zijn allen compact verdedigen en vanuit daar opzoek naar kansen.

Waar we vorige week binnen no time tegen een onoverbrugbare achterstand aankeken, konden we deze week prima meekomen aan het begin van de wedstrijd. De Grootebroekers hadden veelvuldig de bal, maar wisten geen gaten te vinden in de gele muur. WF wist op zijn beurt kleine speldenprikjes uit te delen, met als grootste kans een kopbal op de lat van Deun. Na een half uur begon onze muur toch wat te kraken en wisten de tegenstanders gaten te vinden. De eerste kansen gingen nog mis, maar vlak voor rust was daar toch de voorsprong voor de gastheren.

Één – nul was dan ook de ruststand. Een terechte achterstand, maar wel eentje die perspectief bood voor de tweede helft. WF schoot dan ook uit de startblokken en dacht direct op gelijke hoogte te komen. Uit een, wat later bleek de enige, goed lopende aanval wist Nonnekes zichzelf knap vrij te spelen. Zijn schot ging echter voorlangs. In het vervolg was Zouaven echter weer de betere partij en na een gigantische blunder, in de normaal zo hechte verdediging, werd de stand op 2-0 gebracht. Dit was het startsein voor een vervroegde pakjesavond met de ene tegengoal na de ander, waar minstens de helft cadeau werd gedaan door een geelhemd. Eindstand 8-0! Schrijnend op te zien hoe eenvoudig WF zich het kaas van het brood liet eten na 1 domper. De linies bleven niet meer kort bij elkaar en de geboden strijdlust was niet voldoende aanwezig. Met als gevolg dat je tegen een onnodig grote nederlaag aanloopt en met de staart tussen de benen richting Zwaag terug moet.

Voor volgend weekend staat onze enige echte derby van dit seizoen op het programma. Dan ontvangen wij mede promovendus Spartanen. Een subtopper in de reserve eerste klasse die er gebrand op zullen zijn ons weer van een nederlaag te voorzien. Voor Westfriezen de taak om uit een ander vaatje te tappen en vol voor de driepunter te gaan in eigen huis. Tot volgende week!

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend