Westfriezen 2 incasseert weer een dreun!   |   12 - mrt - 2019

“Legio aan kansen niet besteedt aan Zwaagse formatie”

Voorbeschouwing

Er heerste de afgelopen weken een media stilte bij WF2. Deze werd veroorzaakt door een vrij weekend en heerlijk weekendje carnaval vieren in Zwaag. Voor die tijd werd er nog met 2-1 verloren van VVW. In Wervershoof werd een belabberde eerste helft afgewisseld door een goede tweede helft. Helaas konden we de opgelopen schade niet meer wegwerken en keerden wij puntloos huiswaarts. Voor Westfriezen 2 begint de ranglijst er steeds minder mooi uit te zien. WF krijgt vooral complimenten maar de punten gaan steevast naar de opponent. Doordat de concurrentie wel punten sprokkelt komt de gevreesde streep steeds dichterbij. Voor dit weekeind staat er een thuiswedstrijd tegen Kolping Boys op het programma, de uitwedstrijd werd met 1-2 gewonnen. Deze wedstrijd moet ons vertrouwen geven, maar gaat deze ons ook drie punten opleveren?

Zwaag, 10 maart 2019

Westfriezen 2 – Kolping Boys 2

Vandaag veel personele wijzigingen ten opzichte van de voorgaande wedstrijden. Steenman en Deun mochten mee op de boot naar Texel, Van Beek moest zich vanwege ziekte afmelden en Schotten was niet wakker gemaakt door zijn moeder en mocht zodoende op de bank plaats nemen. Daarvoor in de plaats kwam Van Diepen ons versterken vanuit het vlaggenschip. Dit leverde een verrassende basisopstelling op, maar wel eentje die goed genoeg moet zijn om een resultaat te halen.

Westfriezen schoot, op een regenachtig ’t Krijt, uit de startblokken met 3 kansen in de eerste twee minuten. Eldering 2 keer en Berends zagen de bal helaas niet in het netje eindigen. Hierna ging WF2 rustig door met het creëren van kansen, vooral in de omschakeling bleken de gasten erg kwetsbaar. Westfriezen was echter vergeten dat je doelpunten moet maken om te kunnen winnen. Kans na kans werd om zeep geholpen en zodoende werden de gasten in de wedstrijd geholpen. Naarmate de eerste helft vorderde kwam de strijd meer in evenwicht, waarnaar grote kansen uitbleven. Kolping probeerde met twee schwalbes nog een penalty te versieren, maar hier trapte de leidsman niet in. Keeper Knol moest nog één keer handelend optreden, maar de rust werd met een 0-0 stand bereikt.

Tijdens de thee waren we enerzijds tevreden over het vertoonde spel, maar anderzijds ontevreden over de tussenstand. Ook de tweede helft werd een gelijk opgaande strijd. Het spel golfde op een neer, maar beide ploegen sprongen slordig om met de eindpass. De grootste kansen waren ook deze helft voor ons. Eerst ontfutselde aanvoerder Van der Laan de bal van hun laatste man en zette Brandhoff vrij voor de keeper, zijn schot eindigde echter naast het doel. Niet veel later vertrok Kuipers op de brommer en mochten we met drie man sterk richting de goal van de tegenstander. Helaas belandde zijn voorzet in de handen van de sluitpost. De wedstrijd leek op een brilstand te gaan eindigen, maar ging alsnog met 0-1 verloren. Een kwartier voor tijd kwamen de geelhemden op achterstand, na een spaarzaam foutje van keeper Knol. Deze mokerslag kwam WF2 niet meer te boven en zo werd geheel tegen de verhouding in de wedstrijd verliezend afgesloten.

Op de andere velden wist LSVV te winnen, waardoor we nu onder de streep staan. Met een beter doelsaldo maar een wedstrijd meer gespeeld bezetten wij de 12e plaats, die bij seizoenseinde nacompetitie zal betekenen. Volgende week wacht een uitwedstrijd richting hekkensluiter Den Helder, waar tegen wij nog wat recht te zetten hebben. De thuiswedstrijd eindigde in een ontluisterende 1-2 nederlaag.