Westfriezen 2 loopt tegen een zeperd aan!   |   31 - okt - 2017

Westfriezen 2 loopt tegen een zeperd aan!

“Terechte nederlaag in Haarlem”

Voorbeschouwing

De start van WF2 zou je kunnen omschrijven als een vliegende start. Na de succesvolle bekercampagne en 4 overwinningen in de eerste 5 competitiewedstrijden, is WF2 terug te vinden op de 4e stek. Voor dit weekend staat er de lastige uitwedstrijden tegen de nummer 5, HFC Edo, op het programma. Edo heeft uit de eerste 5 wedstrijden 9 punten verzameld en is zodoende ook terug te vinden in de bovenste regionen. Kan WF2 weer een wedstrijd van formaat op de mat leggen?

Haarlem, 29 oktober 2017

HFC Edo 2 – Westfriezen 2

De eerste klasse heeft als “nadeel” dat je bijna niet meer tegen streekgenoten mag voetballen. Zo ook niet vandaag, daar wij naar Haarlem moeten en in alle vroegte weer werden verwacht in Zwaag. Met een gehavende selectie stonden we vandaag voor weer een nieuwe uitdaging. Van ons centrale duo was Brouwer wegens een blessure en Meester wegens een trainingskamp afwezig. Midmid en aanvoerder Van der Laan moest verstek laten gaan vanwege een vervelende teen: voor de technische staf weer een mooie uitdaging om een goed elftal op de been te krijgen.

Aan de aftrap stond een meer dan degelijk elftal die klaar waren voor de strijd. Vooraf was de keuze gemaakt om de tegenstander te laten opbouwen. Hierdoor hadden de rood-zwarten vooral de bal. Door de vele positiewisselingen van de tegenstander kregen wij geen vat op hun middenveld. Dit had als gevolg dat we het eerste half uur compleet overlopen werden. Een gebrek aan Haarlemse zorgvuldigheid zorgde ervoor dat wij slechts tegen een 2-0 achterstand aankeken. Tijd voor verandering en zo geschiede. De Geel-Witte machine trachtte met veel druk vooruit het aanvalsspel van de tegenstander te ontregelen. Dit resulteerde in iets meer grip op de wedstrijd en een tweetal kleine kansjes. De rust werd desalniettemin met een 2-0 achterstand behaald.

Na de rust veranderde weinig aan het spelbeeld. Edo had veelvuldig de bal en Westfriezen probeerde met veel strijd er weer een wedstrijd van te maken. Dit leek dan ook even te gaan lukken, totdat de 3-0 viel. Bij deze stand leek de wedstrijd beslist en de intensiteit van de wedstrijd nam dan ook af. Toch leek er nog bijna een Zwaags kwartiertje in de maak. Na een ééntweetje over 40 meter tussen Brandhoff en Buis, bracht laatstgenoemde de stand op 3-1. Als Radjkoemar een minuut later de lat raakt en nog even later de 3-2 binnenschiet, lijkt er een wonder in de maak. Daar had hun grensrechter geen trek in, dus die besloot de vlag voor in de lucht te steken en stak zodoende een stokje voor de aansluitingstreffer. De eindstand was zodoende 3-1 en dat was een goede afspiegeling van de wedstrijd.

Helaas weten we nu weer dat er ook verloren kan worden na een voetbalwedstrijd. Door de uitslagen op de andere velden bezetten we nog steeds een keurige gedeelde derde plaats. Voor volgend week staar er een heuse derby op het programma. Dan ontvangen wij VVW uit Wervershoof op ons Krijt. Daaropvolgend speelt WF1 tegen VVW 1. Dat belooft weer een heerlijke voetbalzondag te worden met hopelijk 6 punten in de tas.

HFC Edo – WF

’16 1-0

’24 2-0

’63 3-0

’76 3-1 Buis (Brandhoff)

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend