Westfriezen 2 - Schagen United 2   |    8 - nov - 2023

Vorige week in een winderig Alkmaar vond WF2 de weg weer naar boven. Met een overwinning werd hekkensluiter Alcmaria Victrix op de laatste plek gehouden. Deze week komt Schagen United op bezoek in het minder winderige Zwaag. Schagen United heeft net als Westfriezen in de eerste 5 wedstrijden 7 punten behaald, met het gevolg dat deze wedstrijd bestempeld kan worden als heuse kraker in de middenmoot. Om aansluiting te behouden met de clubs bovenin zijn 3 punten een vereiste. Weet de Zwaagse formatie de punten te behouden tegen de Schaagse formatie?

Zwaag, 5 november

Half 11 's ochtends was de bestuurskamer van Westfriezen weer goed gevuld. Trainer Schaap moest WF2 sterren Hoogland en Gieltjes afstaan aan het vlaggenschip, maar had door de rentree van Kramer en Brix toch te beschikken over 16 knapen. Vloeijberghs kon zijn borst nat maken. Basis bij zowel WF2 als bij Ajax nadat ook Van 't Schip de regels omtrent het wisselen vorige week was vergeten.

Nadat het begonnen was met regenen, floot de leidsman stipt om half 12 voor de eerste keer op zijn fluitje. Blanker besloot de vorm van zijn geweldige invalbeurt van vorige week door te trekken, door ook deze wedstrijd foutloos te beëindigen. Om 11:30:06 uur was het backie overhoop gespeeld en besloot Blanker zijn knie uit medelijden in te grijpen. Zo mocht trainer Schaap na enkele seconden zijn eerste wissel doorvoeren en was het rentree van Kramer een feit.

Het hoge druk zetten van Westfriezen worpen de vruchten af in de openingsfase. Met veel strijd, inzet en enthousiasme werd het de Schagenezen onmogelijk gemaakt een fatsoenlijke aanval op te zetten. Aan de andere kant, de kant van de mooiere kleur geel, werden enkele mooie aanvallen opgezet wat resulteerde in gevaar op de helft van het lelijkere geel.

In minuut 20, na goed doorgaan van gelegenheidsspits Goevaers kreeg WF een terechte vrije trap op een meter of 25. De Jager besloot zijn lijstje met beauty's dit jaar seizoen aan te vullen en werkte ook deze bal weergaloos achter de doelman van de Schagenaars. De rest van de eerste helft was ook WF de bovenliggende partij. De verdediging won veelal de duels en sluitpost Knol werd niet wakker van een nat veld. Er volgden nog 2 grote kansen voor de rust. Rechtsboetoe Kramer deed een 'Manolevje' door een voorzet tegen de enige speler van Schagen United aan te schieten, waar Berends volledig vrij stond voor de goal om deze in te pissen. In de rebound van deze voorzet (?) werd helaas de paal gevonden. De laatste kans voor rust was voor Brix. Na een mooie aanval over vele schijven kon hij een teruggelegde bal van Nonnekes niet convergeren tot een doelpunt.

In de rust was de stemming goed door het spel, maar bleef ook waakzaamheid onderwerp van gesprek. De voorsprong was immers nog maar nipt, en WF heeft vaker bewezen wedstrijden weg te kunnen gooien na rust. De tweede helft werd met dezelfde intenties gestart als de eerste, wat wederom resulteerde in het feit dat WF de bovenliggende partij was. Een kwartier in de 2de helft verzorgde een knappe aanval de 2-0. Een lange trap van hunnies keeper kon op de middellijn worden opgepikt. Vanaf rechts werd vervolgens met een cross-pass Brix gevonden op linksboven. Deze legde in één keer terug op de 16 meter waar de ingelopen Nonnekes de bal langs de uitgekomen keeper wist te plaatsen. De punten leken in de tas, maar de leidsman besloot het laatste kwartier nog even zijn stempel te drukken. Met een, door hem achteraf beaamde, onterechte penalty, gaf hij de Schagers de kans om terug te komen in de wedstrijd. Keeper Knol zat in de goede hoek en schampte de bal, maar dit was niet genoeg om de 2-1 te voorkomen. Hoogland en Peschier konden in het laatste kwartier de wedstrijd beslissen, maar hun schoten werden helaas gekeerd.  WF2 bleef strijden tot het einde en onder leiding van MOTM Berends en de rest van een sterk WF2 werden deze belangrijke 3 punten veiliggesteld.

Na deze 3 punten en de resultaten op de andere velden heeft WF2 zich genesteld op de 4e plek. Hierbij moet wel vermeld worden dat er enkele ploegen onder WF staan die minder wedstrijden hebben gespeeld en dus nog mogelijk over de geelwitten heen kunnen. Volgende week wacht het onderonsje bij SEW. Dit bleek ook vorig jaar een tegenstander te zijn die je niet moet onderschatten, dus we kunnen weer aan de bak om de aansluiting te behouden.

Westfriezen 2 - Schagen United 2: 2-1

23' 1-0 De Jager

62' 2-0 Nonnekes (Brix)