WESTFRIEZEN 2 STRUIKELT EN STAAT WEER OP   |    5 - mrt - 2017

WESTFRIEZEN 2 STRUIKELT EN STAAT WEER OP

“Dure punten laten liggen, nog duurdere punten in Zwaag gehouden”

Voorbeschouwing op de voorbeschouwing
Wegens een gebrek aan een journalist in Enkhuizen bleef een verslag van deze wedstrijd uit. Maar beter laat dan nooit. Na een hele lange winterstop stond 19 februari eindelijk weer een competitiewedstrijd op het programma. Tijdens de winterstop speelde we nog het befaamde ‘kratje bier’ toernooi, met gelijke spelen tegen Always Forward en Blokkers en een dikke nederlaag tegen competitiegenoot Spirit ’30, verliep de voorbereiding niet helemaal vlekkeloos. De eerste competitiewedstrijd van 2017 was echter tegen laagvlieger Westfrisia en een overwinning behoorde zeker tot de mogelijkheden. De heenwedstrijd ging nog dik verloren, maar toen zat WF 2 in een hele andere positie. De wedstrijd zelf verliep ondanks de vele afwezige zoals verwacht. De gele waren de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en de rood-gele zette daar heel weinig tegen over. Toch ging de wedstrijd tegen de verhouding in met 2-1 verloren en waren de druiven zuur. De aansluiting met de top-3 was ineens verloren en dat kwam erg onverwachts.

Voorbeschouwing
Na de zeperd tegen Westfrisia en een ouderwets gezellig carnaval achter de rug, staat dit weekeinde de thuiswedstrijd tegen Foresters op bezoek. Aan het begin van het seizoen ging deze wedstrijd met 5-0 verloren, maar zoals eerder vermeld zat WF2 toen in een hele andere fase. Door het pijnlijke puntverlies in de vorige wedstrijd is de volledige top-3 bij ons weggelopen. Deze week treffen we echter Foresters (#3) en volgende week de Spartanen (#2), twee directe concurrenten waar alleen de overwinning tegen telt. Is de Geel-witte machine in staat om ondanks de vele afwezige de punten in Zwaag te houden en de strijd aan te gaan met de top-3?

5 maart, 2017

Westfriezen 2 – Foresters 2
Met 12 man sterk begonnen wij deze wedstrijd toch weer in een sterke opstelling. Het A-veld lag er weer schitterend bij, het weer had veel weg van een voorzichtige lentedag en de nummer 4 ontving de nummer 3 van de 2e klasse. Alle ingrediënten waren dus aanwezig voor een heerlijke pot voetbal. In de beginfase waren beide teams nog een beetje zoekende. Je merkte aan de rood-witten dat zij een ander Westfriezen hadden verwacht. Een Westfriezen dat ze thuis nog met 5-0 hadden opgerold, maar van dat Westfriezen was nog weinig over. WF2 speelde om te winnen en zocht vaak de ruimte achter de verdediging. Op een paar speldenprikjes na, bleven echte kansen echter uit. De verdediging van Westfriezen, met C. Deun, B. van Diepen, J. Meester en D. Peschier, stond als een huis waardoor Foresters geen enkele kans kon creëren. Logisch gevolg: de kleedkamers werd met de brilstand nog op het bord opgezocht.

De tweede helft begon meteen een stuk leuker. WF2 schoot uit de startblokken en creëerde een aantal goede kansen, met veel druk vooruit en veel gewonnen duels op het middenveld kwamen de Foresters er niet meer aan te pas. Toch waren het de gasten die uit het niets twee levensgrote kansen kregen. Zij faalden twee keer in de afronding, waardoor de goed keepende J. Thijs zijn doel schoon hield. Deze momenten schudde de geelhemden weer wakker en het heft werd weer in handen genomen. Achterin werd de gehele tweede helft niets meer weggegeven en op het middenveld was Westfriezen de baas. De zwakste linie van Foresters was zonder twijfel de achterhoede en hier maakten wij dankbaar gebruik van. Door het middenveld veelvuldig over te slaan en de ruimte te zoeken werden wij steeds gevaarlijker. De verdiende voorsprong liet dan ook niet lang op zich wachten. B. v/d Laan slingerde de bal halverwege de vijandelijke helft voor de goal. De bal ging voorbij aan R. Meijer, maar bij de tweede paal was het topscoorder B. Eldering die zijn 5e van het seizoen binnen schoot, 1-0! Foresters reactie hierop was het spelen van 3-3-4, dit bracht WF heel eventjes aan het wankelen, maar in de problemen kwamen zij niet. Sterker nog de score werd verder uitgebouwd. De ingevallen N. Brandhoff, die nog geen bal naar de goede kleur had gebracht, kopte een lange bal van achteruit door naar R. Haarms die 1 op 1 met de keeper uiteraard niet faalde en de voorsprong op 2-0 bracht. Hierdoor was het verzet van de tegenstander gebroken en kon de wedstrijd rustig worden uitgespeeld. Een dik verdiende en de broodnodige driepunter als gevolg.

Een degelijke wedstrijd werd zodoende winnend afgesloten en door de uitslagen op de andere velden doen wij weer volledig mee in de top van het klassement. Volgende week wacht de topper uit bij Spartanen, waar er weer keihard gestreden moet worden voor de punten.

Westfriezen – Foresters
’61 1-0 B. Eldering (B. van der Laan)

’83 2-0 R. Haarms (N. Brandhoff) 04-12-2016

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend