Westfriezen 2 weet weer wat winnen is!   |   22 - mrt - 2019

“Vijfklapper voldoende voor driepunter”

Voorbeschouwing

Vorige week werd de vijfde nederlaag op een rij geleden door WF2, met als vervelend gevolg dat de geelhemden onder de degradatiestreep zijn beland. De laatste 8 competitiewedstrijden werd er slechts 1 punt verzameld en maar 4 keer gescoord, tegenover 16 tegentreffers. Vooral het gebrek aan scorend vermogen lijkt de ploeg uit Zwaag de afgelopen weken op te breken. Dan zou je denken dat een wedstrijd tegen de hekkensluiter als geroepen komt, waar het niet dat WF2 de enige ploeg is die dit seizoen verloren heeft FC Den Helder. Er is dus iets recht te zetten, maar slagen wij daar ook in?

Den Helder, 17 maart 2019

FC Den Helder - Westfriezen 2

Ten opzichte van vorige week sloten Steenman en Van Beek deze week wel aan bij het tweede elftal van Westfriezen, wat op zich geen verrassing is. De rentree van Vredenduin was wel een welkome verrassing, na een aantal weken afwezigheid heeft hij eindelijk de weg naar ’t Krijt weer kunnen vinden. Zodoende begonnen we met 19 man sterk aan onze reis richting het einde van de wereld.

Onder heerlijke omstandigheden begonnen wij op een bijveld aan de kelderkraker uit de reserve 1ste klasse A. Beide teams begonnen met dezelfde intentie aan de wedstrijd, namelijk winnen is het enige wat telt. Zodoende kreeg het publiek een open wedstrijd te zien met kansjes aan beide kanten. In de openingsfase was WF nog niet helemaal bij de les, maar de kleine slippertjes werden niet afgestraft door de gastheren. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Westfriezen meer grip op de wedstrijd en had zij het betere van het spel. Waar wij de afgelopen weken moeite hadden met scoren daar was vandaag de eerste kans raak. Schotten ontving de bal uit een inworp, had nog een lange weg te gaan, omspeelde zijn man en rondde koelbloedig af. Zodoende nam de geelwitte-machine een 0-1 voorsprong en dat was alweer een tijdje geleden. Niet veel later werd de voorsprong verdubbelt en de wijze waarop mocht er zijn. Een goede aanval over links kwam via de ingeschoven laatste man Buis bij Steenman, die op zijn beurt niet aarzelde en vanaf 25 meter snoeihard raak schoot. Deze 0-2 voorsprong voelde als een ongekende luxe, maar was ons nog niet genoeg. De 0-3 liet dan ook niet lang op zich wachten, dit keer stal Peschier de show. Onze linksback veroverde de bal ver op eigen helft en besloot vervolgens op de brommer te springen. Eerst omspeelde hij knap twee man, vervolgens haalde hij de achterlijn om ten slotte een panklare voorzet af te leveren bij Brandhoff. Brandhoff timede op zijn beurt perfect en knikte de bal in het mandje. Den Helder leek rijp voor de sloop, maar toch wisten zij uit het niets de 1-3 op het scorebord te zetten uit een afgeslagen corner. Nog geen minuut later leek Van Beek de wedstrijd toch te beslissen, maar wonder boven wonder eindigde zijn inzet niet in de vijandelijke goal. 

Met een 1-3 voorsprong ging met aan de welverdiende limonade om de tweede helft op zoek te gaan naar die welkome beslissende vierde goal. Deze liet gelukkig niet lang op zich wachten en hun sluitpost hielp ons een handje. Een op het oog makkelijke vangbal werd los gelaten en Van Beek was er als de kippen bij om de 1-4 op het scorebord te zetten. Wanneer de thuisploeg met nog 15 minuten te spelen de 2-4 op het scorebord zet lijkt het nog even spannend te worden, maar daar had aanvoerder Van der Laan geen zin in. Invaller Vredenduin zette knap voor en Van der Laan rondde minstens zo knap af en bracht zo de overwinning in veilige haven.

Eindelijk mag WF2 weer eens drie punten toevoegen aan het totaal en dat voelt heerlijk. Deze driepunter zorgt er voor dat wij voorlopig afstand nemen van de 12e plaats en dat wij stuivertje wisselen met LSVV. Volgende week staat de derby tegen Spartanen op het programma en dan voegen wij graag nog een keer drie punten toe aan ons totaal. Komt dat zien.

FC Den Helder – Westfriezen

`19 0-1 Schotten (Berends)

`26 0-2 Steenman (Buis)

`41 0-3 Brandhoff (Peschier)

`44 1-3

`58 1-4 Van Beek

`73 2-4

`77 2-5 Van der Laan (Vredenduin) 

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend