Westfriezen 2 wint met 5-1 van RKDESS   |   22 - mei - 2017

Westfriezen 2 met 1 been in de finale!
“Met poep, zweet en tranen”
Voorbeschouwing
Eindelijk was het zo ver. Het geen waar wij het hele seizoen ons stinkende best voor hebben gedaan, vangt eindelijk aan. De nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse. Samen met VSV, HSV en RKDES strijden wij in een knock-outsysteem voor 1 plaats in de 1e klasse. De halve finale mogen wij spelen tegen RKDES uit Kudelstaart. Deze ploeg sloot het seizoen af als nummer 2 in de 2e klasse B en is al 2 jaar lang thuis ongeslagen. Een pittige kluif voor de geelwitte machine, maar in de huidige vorm is alles mogelijk. Is WF2 in staat om een goed resultaat neer te zetten voor de return?
Kudelstaart, 21 mei 2017
RKDES 2 – Westfriezen 2
In tegenstelling tot het gehele seizoen, wist de technische staf voor vandaag 16 man op de been te krijgen. Bijna alle spelers van WF2 waren aanwezig en daarnaast waren Putter, Beerepoot en Meijers in staat gevonden om met ons mee te reizen. En een lange reis dat was het, Kudelstaart is namelijk niet om de hoek. Nadat we het verhaal van trainer Knijn hadden aangehoord en allen hadden gecheckt of we ons paspoort bij ons hadden vertrokken we richting het verre zuiden. Zoals altijd scheen in ’t zuiden de zon volop en waren de omstandigheden perfect voor de toeschouwers.
Na een goede warming-up begonnen we geconcentreerd maar gespannen aan de wedstrijd. Je merkte aan beide ploegen dat er veel op het spel stond en dat er even afgetast moest worden. De roodhemden probeerden met voetbal van achteruit op onze helft te komen. Door heel hoog druk te zetten kwamen zij er echter niet uit. Sterker nog, binnen no-time stonden wij met 0-1 voor. Brandhoff verstoorde hun opbouw, veroverde de bal en rondde koelbloedig af. Een droomstart voor de mannen uit Zwaag! Ook na deze goal bleven we hoog druk zetten en hielden we de overhand. De 0-2 leek niet lang op zich te laten wachten. Vredenduin die niet voor het laatst zijn tegenstander helemaal zoek speelden legde de bal panklaar op randje 16, maar Berends raakte de lat. Niet veel later was het toch Berends die de verdiende 0-2 voorsprong op het bord zetten. Vanaf punt 16 raakte hij de bal weer verkeerd en deze zeilde tot verbazing van iedereen heerlijk binnen. De Kudelstaarters wisten niet wat hun overkwam en de gele wervelwind was niet van plan te gaan liggen. De 0-3 liet ook niet lang op zich wachten en ook dit was een beauty. Aanvoerder Van der Laan ontving de bal van de weer goed spelende Meijer en schoot onberispelijk via de paal binnen. De gifbeker was nog niet leeg, want nog voor rust werd de 0-4 op het scorebord gezet. Uit een typische WF2 counter, werd schijterd Vredenduin onreglementair gevloerd met een penalty als gevolg. Dit was voor Deun een fluitje van een cent en zo stond de 0-4 ruststand op het bord.
In de kleedkamer kregen wij terecht de complimenten, voor een weergaloze eerste helft. Met volledige inzet pakten wij de tegenstander bij hun strot en lieten 45 minuten lang niet meer los. De tweede helft moesten zij echter komen en stond ons nog een hete helft te wachten. RKDES speelden vol op de aanval, maar niet voor het eerst bleek onze achterhoede onze meest constante linie. Peschier, Meester, Van Diepen, Deun en keeper Knol maakte elke aanval onschadelijk en stonden als een huis. Deze zekerheid gaf ons de ruimte om heerlijk te kunnen counteren. Helaas kwamen uit deze counters geen extra doelpunten. RKDES wist op hun beurt af en toe toch door onze achterste linie te glippen, maar de echte scherpte ontbrak. De 1-4 kwam er helaas alsnog, uit een dode spelsituatie viel de bal voor hun gelukkig binnen. Bij 1-4 heb je toch het gevoel dat het nog niet beslist is en daarop besloot WF nog één keer alle zeilen bij te zetten. Waar de eerste kansen nog onbenut bleven wist Meijer met een weergaloze assist Eldering vrij voor de keeper te zetten. Die op zijn beurt onberispelijk binnen schoot. De laatste drie fluitjes van de goed leidende leidsman lieten niet lang meer op zich wachten en zo weet WF2 zich een fantastische uitgangspositie te verwerven voor de return in ons eigen Zwaag.
Waar iedereen er vanuit ging dat de witgele machine voor een onmogelijke opgave stond. Hebben wij het tegendeel bewezen. Met een 1-5 overwinning op zak, hebben wij een hele goede uitgangspositie om de finale van de nacompetitie te bereiken. Volgende week zondag komen zij bij ons op bezoek en moeten wij de voorsprong verdedigen. Uw aanmoedigen zijn uiteraard gewenst, dus kom in grote getalen en help ons aan de zege! Tot volgende week!
RKDES – Westfriezen
‘12 0-1 Brandhoff
‘23 0-2 Berends
’29 0-3 Van der Laan (Meijer)
’43 0-4 Deun
’79 1-4
’86 1-5 Eldering (Meijer)

Zondag 28 mei speelt WF 2 thuis tegen RKDESS om 12:00 uur!
Komt allen kijken, met uw steun moet WF 2 het redden!

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend