Westfriezen 2 wint van ADO 3   |    5 - jun - 2017

Wat een heerlijke wedstrijd speelde Westfriezen 2 thuis tegen ADO 3 voor de promotie.
Met goed voetbal en veel inzet werd ADO 3 met 4-1 verslagen!
Volgende week is de rematch in Heemskerk op zondag 11 juni om 12.15 uur op sportcomplex "de Vlotter".

Wf2 blijft dromen!
“We zijn er bijna….”
Voorbeschouwing
Na onze weergaloze eerste wedstrijden in de nacompetitie waren de verwachtingen hooggespannen. RKDES werd met 8-1 huiswaarts gestuurd over twee wedstrijden. Voor de finale van de nacompetitie stond een tweeluik met ADO’20 3 op het programma. Een plek in de eerste klasse voor volgend seizoen staat op het spel. ADO’20 had op haar beurt SV Hoofddorp verslagen met 5-2. De eerste wedstrijd zal gespeeld worden op ons eigen sportpark ’t Krijt en de return zal 6 dagen later plaatsvinden in Heemskerk. De bezoekers uit Heemskerk spelen voor handhaving in de eerste klasse, na het seizoen op een 12e plaats te hebben afgesloten. Voor ons is het een weerzien met oude bekende, vorig jaar speelden we nog in dezelfde klasse. Toen ging de uitwedstrijd met 5-0 verloren en wisten we 2-1 te winnen in Zwaag. We hopen dat er dit jaar een ander scenario gaat plaatsvinden. Weet WF2 vriend en vijand weer te verrassen en zichzelf een goede uitgangspositie te verschaffen?
Zwaag, 5 juni 2017
Westfriezen 2 – ADO’20 3
Net als voorgaande weken, was ook deze week de bestuurskamer te klein. De omstandigheden op deze mooie tweede pinksterdag waren wel optimaal. De enige wedstrijd die vandaag in Zwaag gespeeld werd en veel gezellige kermisgangers en onze trouwe supporters langs de lijn. Aan de aftrap stonden twee jonge teams, die met het mes tussen de tanden maar vooral sportief ten strijde gingen. De openingsfase was leuk om te zien, beide teams speelden op de aanval en wisten kansjes te creëren. De eerste echte grote kans was voor ons, helaas wist Vredenduin een goede actie niet te belonen met een treffer. De blauw-witten kwam er daarna in korte tijd twee keer gevaarlijk door vanaf rechts. De eerste kans ging nog voorlangs, maar de tweede werd hard binnen geschoten door hun rechtsbuiten. Geen paniek, maar toch geen gewenst begin. Hierna wist ADO’20 de regie nog even in handen te houden, maar naarmate de eerste helft vorderde kregen we meer controle op hun spel. Weer was het Vredenduin die twee keer gevaarlijk doorkwam, maar een corner was het beste resultaat. Uit deze corner kwam wel de gelijkmaker. Een afgeslagen corner kwam voor het gouden chocoladebeen van Meester, die de bal heerlijk in het dak van het doel schoot. Na deze goal, waren kansen schaars. Al werd een vrije bal van Vredenduin, door hun goed keepende sluitpost knap gekeerd. 1-1 was dan ook de ruststand en daar konden beide teams mee leven.
In de rust werden we goed verzorgd, met sportdrank en vers fruit. En die goede verzorging bleek goud waard. Na rust namen de Heemskerkers nog even het heft in handen met goed verzorgd voetbal, maar elke keer was daar onze veel geprezen verdediging of keeper Knol die een sta in de weg bleken. Uit een goede actie van één van deze verdedigers, Peschier, kwamen we uit het niets op voorsprong. Hij slingerde de bal goed voor en Berends, die nooit kopt, knikte de bal binnen. Deze goal gaf Westfriezen vleugels en onder luid gejuich vanaf de kant kantelde de wedstrijd in ons voordeel. Het middenveld onder leiding van, van der Laan en met de keihard werkende Kuipers wonnen hun duels op het middenveld, achterin hielden we het potdicht en onze aanvallers leken vandaag over vier longen te beschikken. Invaller Eldering beloonde zijn goede spel met een weergaloze goal. Met drie keer dezelfde beweging wist hij even zo veel verdedigers te verschalken en koelbloedig af te ronden in de korte hoek, 3-1! Of dat al niet genoeg was, besloten wij er nog een schepje bovenop te doen en weer was het een invaller. Dit keer was het gastspeler Beerepoot, ook een invaller, die de 4-1 op het scorebord zette. De assist van, van der Laan was om door een ringetje te halen en Beerepoot rondde als een echte spits beheerst af. Het verzet van de gasten was gebroken, helemaal na het pijnlijk uitvallen van twee spelers en geen wissels meer op de bank. De genadeklap had uitgedeeld kunnen worden, maar ondanks de vele kansen die nog kwamen vielen er geen meerdere goals.
Van deze 4-1 winst had niemand durven dromen en hadden ook weinige buitenstaanders verwacht. Als team hebben we gestreden als leeuwen vandaag en ons zodoende een fantastische uitgangspositie verworven voor de return. Een teamprestatie waar we alleen al, gigantisch trots op mogen zijn. ADO’20 was een heel goed voetballende ploeg en ondanks een wat stroef begin, wisten wij ook hier een antwoord op te bedenken. Waar de wedstrijd lange tijd gelijk op ging, wisten wij op het juiste moment te scoren en de wedstrijd in ons voordeel te beslissen. Volgende week gaan wij richting Heemskerk om weer als leeuwen te strijden en promotie naar de reserve eerste klasse. Ja u leest het goed er staat echt eerste klasse. Uw aanwezigheid is meer dan gewenst. Help ons in de strijd voor promotie en vier samen met ons deze eventuele topprestatie. Tot volgende week.
Westfriezen – ADO’20
‘8 0-1
’31 1-1 Meester
’59 2-1 Berends (Peschier)
’69 3-1 Eldering
’84 4-1 Beerepoot (Van der Laan)


Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend