Westfriezen 2 zakt verder weg!   |   14 - feb - 2019

“WF2 komt in een negatieve spiraal”

Voorbeschouwing

Na alweer een nulpunter tegen De Zouaven begonnen we de week weer vol goede moed. Met een oefenwedstrijd tegen SC Spirit op dinsdag en een training op donderdag werden we klaargestoomd voor de kraker tegen ZAP. De uitwedstrijd en tevens eerste wedstrijd van deze competitie ging met 5-0 verloren, gespeeld op een door regen onspeelbaar gemaakt bijveldje. ZAP bleek die zondag vooral gevaarlijk uit de counter en uit standaard situaties. Voor WF2 wordt het ondertussen noodzaak om punten te pakken, gezien de onveilige streep die steeds dichter bij komt. Kan WF2, 3 broodnodige punten bijschrijven. 

Zwaag, 10 februari 2019

Westfriezen 2 – ZAP 2

In tegenstelling tot de voorgaande week, deze zondag wel frisse kopjes in de bestuurskamer en een fijne bijkomstigheid dat iedereen op tijd de WF kon vinden. Door een blessure van Schotten, hadden we vandaag de beschikking over 14 man. Verder ontbraken Smit, Vredenduin, Kuipers en Meester om uiteenlopende redenen.

Net als de uitwedstrijd ving ook deze editie van WF – ZAP onder herfstachtige omstandigheden aan. Gelukkig is ons heilige plastic bestand tegen een flinke dosis water. De boodschap voor vandaag was goed aangekomen bij de geelhemden, waar zij de mouwen opstroopten en voorop in de strijd gingen. ZAP bleek ook deze keer een waardige tegenstander. Met een gedegen organisatie hielden zij de linies gesloten en trachtte eruit te komen op de counter. Ook hun crosspass op de buitenspelers was erg effectief, maar zowel Pesschier als Deun gaven prima thuis. Westfriezen kon er op haar beurt prima wat tegenover zetten. Was het bij vlagen nog erg onzorgvuldig aan de bal, daar wisten zij toch kansen te creëren. Vooral met ballen achter de verdediging wist WF gevaarlijk te worden. Naarmate de eerste helft vorderde trok WF het initiatief meer naar zich toe en dat leek te leiden tot een 1-0 voorsprong. Een goede aanval over rechts kwam tot Brandhoff. Die vanuit een moeilijk hoek hard op doel schoot, zijn inzet werd gekeerd door hun sluitpost maar de rebound lag voor het inschieten. Waar de eerste mensen al begonnen te juichen eindigde de bal op de paal en was daar niet de verdiende voorsprong. Teleurstelling alom maar op een goede ingreep van keeper Thijs na haalde de geelwitte machine zonder veel problemen de rust met een 0-0 stand.

Alle goede bedoelingen voor de tweede helft konden na een paar seconde al de prullenbak in. WF kwam totaal onnodig op een 0-1 achterstand. Deze tegengoal kwam hard aan en even leek WF2 geknakt. Toch rechtte wij onze rug en gingen we opzoek naar de gelijkmaker. Deze volgde niet veel later, waar het Steenman was die de 1-1 binnenschoot na een goede actie van Eldering. Echter was daar het momentje fame waar elke amateur grensrechter naar opzoek is. Waarschijnlijk dacht de beste man dat Steenman nooit zo snel bij de bal kon zijn en stak daarop in paniek zijn vlag omhoog. Gevolg was helaas wel dat de goal werd afgekeurd en wij weer opnieuw moesten beginnen. Deze teleurstelling kwamen wij moeilijk te boven en iIn tegenstelling tot de eerste helft konden we nu minder creëren. ZAP hield stand en de klok leek onze grootste tegenstander te worden. WF wist er nog wel een aantal keer gevaarlijk uit te komen, maar in de laatste fase werden er niet altijd de juiste keuzes gemaakt. Het alles of niets spel leverde in het vervolg ook niet het gewenste resultaat en met de geboden ruimte wisten de gasten wel raad. Vlak voor tijd viel nog de 0-2 en daarmee bleven de punten niet in Zwaag.

Een stuk beter WF dan vorige weekeind, maar met eenzelfde resultaat. Met 1 punt uit de afgelopen 6 wedstrijden bezetten wij nu de 11e plaats. Slechts 3 punten meer dan plaats 12, wat nacompetitie betekent. Voor volgend weekend staat een echte 6 punten wedstrijd en tevens derby op het programma. Een uitwedstrijd richting streekgenoot VVW, die met 1 punt meer op plaats 10 staat. 

WF – ZAP

’46 0-1

’89 0-2

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend